Reţeta zilei – Baclava

488

Ingrediente:

300g nuci, 2 linguriţe scorţişoară, 2 foietaj de 275g fiecare pentru sirop, 400ml apă, 250g zahăr, 300g miere, 2 fiole esenţe de rom.

Mod de preparare: se toacă nucile mărunt şi se amestecă cu scorţişoara după care se pun peste foietaj şi se rulează. După ce s-a rulat tăiem produsul obţinut în bucăţi mici şi le punem în tavă, le dăm cu ou pe deasupra şi le băgăm la cuptor la foc moderat 25 min. Apoi pregătim siropul: punem apa la fiert cu zahărul şi lăsăm să dea în clocot, după ce s-a topit zahărul se stinge focul şi punem mierea şi esenţa de rom punem siropul peste bucăţile de baclava aşa fierbinte şi o mai dăm la cuptor 5 min. Se serveşte rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here