Rețeta săptămânii – Prăjitura ,,Floriilor”

1939

INGREDIENTE
Blat cacao:
7 ouă, 10 linguri de zahăr, 7 linguri de ulei, 7 linguri de făină, 6 linguri nucă măcinată, 2 linguri de cacao, un praf de sare, esență de rom
Blat alb:
4 ouă, 8 linguri de zahăr, 4 linguri de făină, 2 linguri apă rece, coajă de lămâie, un praf de sare
Caramel:
9 linguri de zahăr, 30 g unt
Crema:
4 ouă, 8 linguri de zahăr, 3 linguri de ness, 300 ml lapte, 1 budincă caramel, 300g unt
Glazură:
200 g ciocolată, 50 g unt, 6 linguri lapte

Mod de preparare
Blatul colorat: se bat separat albușurile de gălbenușuri adăugând zahărul în trei reprize, apoi se freacă gălbenușurile cu uleiul și se amestecă cu celelalte ingrediente. Se tapetează tava de aragaz cu hârtie de copt și se toarnă compoziția obținută. Se coace 35-40 minute.Cât timp se coace blatul, se prepară compoziția pentru al doilea blat urmând același procedeu; se coace 30 minute. Blatul alb trebuie copt într-o tavă de aceeași dimensiune cu cea în care am copt blatul colorat, deoarece se suprapun.Se caramelizează zahărul pentru a obține caramelul, iar la sfârșit se adaugă untul; se toarnă repede peste blatul colorat și se întinde cât se poate de repede.Se lasă la răcit blaturile și se trece la prepararea cremei; se pun într-un vas ouăle, zahărul, laptele și budinca caramel; se fierbe până se îngroașă, se amestecă mereu cu telul să nu se prindă crema, apoi se lasă crema să se răcească.Până se răcește crema, se freacă untul cu 7 linguri de zahăr pudră și cu nessul, se adaugă apoi câte o lingură din crema răcită până se încorporează totul. Se întinde crema peste blatul cu caramel, se așează blatul alb, iar peste blat glazura de ciocolată.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here