Rețeta săptămânii – Fabiskitchen: Gătitul în aluminiu – pericol pentru sănătate!

1297

O problemă destul de mare în zilele noastre este aliajul în care gătim. Acest aliaj poate să aibă efecte negative asupra organismului uman. Aluminiul este inclus pe lista celor mai nocive 200 de substanțe toxice în urma expertizelor realizate de Departamentul de Sănătate. Vasele de gătit din aluminiu sunt ușoare, ieftine și bune conducătoare de căldură. Problema este că în timpul gătitului, aluminiul se dizolvă iar cu cât sunt alimentele gătite mai mult cu atât aluminiu se va dizolva mai mult. De exemplu alimentele acide, rosiile sau absorb cel mai mult aluminiu. Specialiștii în domeniu cred clar că există o legătură între vasele din aluminiu si boala Alzheimer. O mare problemă este și folia de aluminiu care observ că deja a devenit un trend. Așa că, aveți mare grijă când folosiți folia de aluminiu pentru a face diverse preparate la cuptor riscul de a ingera o cantitate mai mare de aluminiu este unul foarte mare. Folia de aluminiu când este introdusă la căldură, s-a demonstrat că aluminiul trece mult mai usor în alimentele preparate. Riscul expunerii este foarte mare pentru că acest aluminiu ajunge în țesutul cerebral și de acolo persoanele trecute de 50 de ani sunt expuse la demență, deci aveți mare grijă cu aceste produse dăunătoare pentru corpul uman. Alte două efecte nocive pe care îl are aluminiu pentru organismul uman este că dăunează persoanelor care au probleme cu sistemul osos și renal conform unor studii realizate de Institutul național de sănătate din America. Aveți grijă în ce gătiți, este foarte important procesul de gătire, o tigaie bună de calitate. Într-adevăr, este scumpă, dar rezistă mai mult, nu merită să vă expuneți pericolului, aveți grijă de sănătatea dumneavoastră, folosiți fonta este o minune pentru gătit!
Spor la gătit!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here