Rețeta săptămânii – Chec de post cu nuci

1174

Ingrediente: 500 g făină, 300 g zahăr, 2 linguri praf de copt, 1 linguriță bicarbonat, 1 fiolă esență de rom, 10 linguri ulei floarea soarelui, 1 1/2 cană apă, 1 cană nuci mărunțite, zahăr pudră pentru ornat

Mod de preparare:

    1. Se pun într-un bol zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom. Se mixează bine toate ingredientele şi apoi se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi bicarbonatul.
    2. Se amestecă bine făina să nu rămână cocoloaşe, apoi se adaugă nucile mărunţite.
    3. Se unge forma de chec cu ulei şi se tapetează cu făină, apoi se toarnă compoziţia.
    4. Checul se pune la cuptor, iar când este gata se scoate, se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.

Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here