Ingrediente pentru compoziția neagră:
3 – 4 linguri de cacao, 150 gr zahăr, 180 gr făină, 1 praf de copt stins cu oțet, Puțină sare, esență de vanilie, 240 ml apă fierbinte, 60 ml ulei + 2 linguri de ulei (separat)
Ingrediente blat alb:
100 gr zahăr, 200 gr făină, 1 praf de copt stins, puțină sare, 240 ml apă fierbinte, Esență de vanilie, 60 ml ulei
Preparare:
1.Aveți nevoie de 2 boluri pentru prepararea compozițiilor. Se începe prin amestecarea ingredientelor uscate, pentru ambele compoziții în boluri separate și tot separat se amestecă și ingredientele umede.
2.Mai apoi se amestecă ingredientele uscate cu cele umede (atât pentru checul alb, cât și pentru cel negru).
3.Se toarnă alternativ într-o tavă (rotundă sau dreptunghiulară) și se pun la cuptor pentru 35 – 40 de minute la 170 grade – se verifică cu o scobitoare.
Se pudrează cu zahăr sau se poate face o glazură de cacao sau ciocolată neagră, fără lapte.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru