Rețeta săptămânii – Brownie Cheesecake

1262

INGREDIENTE:
(Pentru o tavă cu diametrul 26 cm)
Pentru brownie:
100 g unt, 60 g ciocolată neagră, 1 lingură lapte, 50 g făină, 1 linguriță praf de copt, 150 g zahăr brun, 2 pachete zahăr vanilinat, 1 praf de sare, 20 g praf de cacao neagră, 1 ou + 1 albuș, 1/2 linguriță esență de vanilie
Pentru cheesecake:
500 g ricotta, 2 ouă + 1 gălbenuș, 50 ml smântână lichidă pentru frișcă, 30 g gris, 10 g făină, 75 g zahăr

În plus:
1 lingură zahăr pudră pentru tapetare, unt și făină pentru tapetarea pereților vasului

Mod de preparare
Se topește untul și se lasă să se răcească. Se amestecă ingredientele solide (făina, praful de copt, zahărul brun, 1 pachet zahăr vanilinat, sare și cacao) într-un castron.Se bate un ou, se toarnă untul topit și răcit peste ou, apoi se adaugă treptat ingredientele solide. Se încorporează ciocolata topită la baine marie cu o lingură de lapte, iar la final albușul bătut spumă tare. Se toarnă compoziția în tava tapetată pe fund cu hârtie de copt, iar pereții tapetați cu unt și făină.

Cheesecake
Se amestecă brânza ricotta cu zahăr și 2 ouă plus un gălbenuș bătute în prealabil. Se adaugă apoi grisul, făina, frișca lichidă și se amestecă până se omogenizează compoziția.
Se toarnă brânza peste aluatul de brownie și se amestecă cu lingura din loc în loc, de jos în sus, pentru a realiza efectul de marmorat. Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 175°C (pe ventilație) pentru 55-60 minute, sau până trece testul cu scobitoarea. Când este coaptă se scoate pe un grătar și se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.
Poftă bună!
Alexandra Cruceru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here