Reacții pro și contra, după reținerea managerului CEO

346

Reținerea pentru 24 de ore a managerului Complexului Energetic Oltenia, pentru abuz în serviciu, a dat peste cap politicienii și sindicaliștii din județul Gorj. Dacă părerile au fost diferite, cu un singur lucru au fost toți de acord, faptul că cele întâmplate afectează compania și județul Gorj.

Călinoiu vrea o demisie!
Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, a cerut, ieri, demisia ministrului Energiei, Vlad Grigorescu. Șeful județului a subliniat că ministrul a ignorat permanent administrația locală și județeană, preferând să se consulte cu așa-zișii specialiști aduși de la București care nu i-ar fi putut face lui Grigorescu o imagine clară a problemelor cu care se confruntă CEO. “Din bun-simț trebuia să ne întrebe cum vedem noi situația CEO. Din acest punct de vedere, ca om politic, pot spune foarte clar că se impune să se demită ministrul dacă el nu are această demnitate de a spune că nu conduce bine Ministerul Energiei şi să îşi depună demisia. Dacă nu îşi depune demisia, eu îi cer demisia ministrului Grigorescu”, a spus Ion Călinoiu. Acesta a comentat și numirea lui Ionel Ilie în locul lui Ciobotărică. Călinoiu a menționat că nu-l cunoaște personal pe Ilie, dar a auzit despre el doar că este “un specialist”.

Iriza îi susține și pe Ilie și pe Leșu Davițoiu
În ce îl privește pe deputatul Scarlat Iriza acesta a declarat că CEO nu rămâne fără specialiști și după reținerea lui Ciobotărică. Acesta a explicat că în locul actualului manager interimar ar putea rămâne atât Ionel Ilie, cât și fostul director al CE Rovinari, Leșu Davițoiu. “Ciobotărică a aterizat de undeva de la București.(..) Ar fi bun ca director și Ion Ilie, dar și Leșu Davițoiu”, a menționat, ieri, parlamentarul de Gorj.

Mitrescu: “Este absurd ce se întâmplă”!
Liderul sindical al FNME, Constantin Mitrescu, a explicat că măsura cu cele șase salarii compensatorii a fost moștenită de Ciobotărică de la administrația “Ciurel”, dar că primul a aplicat-o în mod “imoral”. “Același Directorat a preluat ideea și pentru membrii acestui organism, tot cu șase salarii, dar raportat la media contractului pe mandat. Eu chiar i-am reproșat lui Ciobotărică că l-a încărcat pe Medințu cu șase salarii, raportate la media contractelor pe mandat, în timp ce simplii salariați aveau raportate aceleași șase salarii la nivel de unitate”, a declarat Mitrescu.
“Dacă Ciobotărică a stat o zi în arest, Ciurel ar fi trebuit să stea 1000 de zile pentru abuzurile făcute în funcție”, a completat liderul sindical, considerând că reținerea managerului interimar a fost “cu comandă politică”, și asta deoarece sub administrația acestuia, de o jumătate de an, “nu s-au mai sifonat bani din companie”.

Bunoaica: “Ciobotărică a respectat contractul”!
Liderul de sindicat de la UMC Lupoaia, Nicu Bunoaica, nu consideră că Ciobotărică a făcut o asemenea ilegalitate încât să ajungă în arestul IPJ Gorj, în timpul anchetei începute de Parchetul Târgu-Jiu. În opinia lui Bunoaica, Ciobotărică “doar a respectat CCM-ul, aplicat membrilor Directoratului”, iar dacă ar fi ceva de reproșat anchetatorii ar trebui să-i ia la întrebări pe toți semnatarii CCM-ului care au permis discrepanța între simplii salariați care pleacă de bunăvoie din companie și membrii Directoratului aflați în aceeași situație.
Bunoaica acuză în schimb interesul unor lideri de sindicat care, joi, profitând de tensiunea existentă la CEO ar fi încercat să impună anumite persoane în funcții cheie din minerit.

Morega îi vede în postul de manager pe Motocu ori pe Pisc
Reţinerea lui Ciobotărică ar trebui să genereze schimbări în toate funcţiile de conducere de la CEO, a susţinut și ieri Dan Ilie Morega. Acesta a avansat şi numele unor posibili înlocuitori la şefia companiei, vorbind de Ion Pisc, actualul şef al Termocentralei Rovinari şi de Marian Motocu, director al Direcţiei de Producţie în cadrul Diviziei Energetice.

Căldărușe, cu păreri de rău
Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine-Energie Oltenia, și-a exprimat, ieri, regretul privind reținerea lui Ciobotărică, însă afirmă că doar organele abilitate pot stabili dacă acesta este sau nu vinovat.
“Dorința de a scăpa de unul sau de altul nu înseamnă să oferi sume consistente din bugetul companiei. Aici lucrurile sunt în neregulă. Dar nu mă bucur pentru el, ca om îmi pare rău de situația în care se află Ciobotărică”, a declarat și Căldărușe.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here