Răzvan Popescu are 14 ani, este în clasa a VIII-a şi studiază naiul de la vârsta de şase ani, talentul fiindu-i descoperit de profesorul Ştefan Popescu. A adunat peste 10 premii şi a fost singurul elev care a participat la Festivalul „Dansuri de-a lungul Dunării”. Micul naist a ajuns să fie cunoscut şi îndrăgit în lumea muzicală populară, datorită lecţiilor asidue predate de profesorul Ştefan Popescu, la Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu.
„L-am descoperit la vârsta de şase ani. Cu bătăi în masă, am observat că are ureche muzicală. La doi ani după, băiatul a luat premiul I la Festivalul Pe fir de Baladă”, ne-a spus profesorul Popescu. Ideea de a se înscrie la Şcoala Populară de Artă le-a venit bunicilor lui Răzvan, iar acesta, ca un copil ascultător s-a conformat, iar acum se bucură din plin de succes la numai 14 ani. Tânărul nu a studiat numai naiul, deşi la acest instrument s-a perfecţionat, ci ştie să mânuiască şi orga şi pianul, însă nu cu atâta dăruire.Deja trecând în clasa a VIII-a, Răzvan se gândeşte la prima zi de licean. El vrea să urmeze un profil real, fiind extrem de pasionat de informatică, şi având o atracţie pentru lucrul cu calculatorul şi pentru programe pc.
E as la tenis de masă
Deţinător a peste 10 diplome şi premii, tânărul naist a avut ocazia să-şi demonstreze talentul şi în Bulgaria, la Festivalul „Dansuri de-a lungul Dunării” de la Vidin. A fost singurul elev la nai care s-a deplasat la acest festival, aplaudat fiind la fiecare spectacol. „Am vizitat Peştera Măgura, situată în apropierea Vidinului, dar am fost extrem de impresionat de prima mea ieşire în străinătate”, ne-a spus Răzvan. Nu doar muzica îi guvernează viaţa lui Răzvan Popescu, ci şi calculatorul şi tenisul de masă. El este un bun jucător al acestui sport, întrecându-şi toţi prietenii, şi chiar şi pe tatăl său. Tânărul nu ratează nicio excursie organizată cu şcoala şi colegii săi, fiind dornic să cunoască şi să viziteze obiective turistice.
Izabella Molnar