Răzvan Popescu, micul naist care a impresionat Bulgaria!

666

razvan popescuRăzvan Popescu are 14 ani, este în clasa a VIII-a şi studiază naiul de la vârsta de şase ani, talentul fiindu-i descoperit de profesorul Ştefan Popescu. A adunat peste 10 premii şi a fost singurul elev care a participat la Festivalul „Dansuri de-a lungul Dunării”. Micul naist a ajuns să fie cunoscut şi îndrăgit în lumea muzicală populară, datorită lecţiilor asidue predate de profesorul Ştefan Popescu, la Şcoala Populară de Artă Târgu Jiu.

„L-am descoperit la vârsta de şase ani. Cu bătăi în masă, am observat că are ureche muzicală. La doi ani după, băiatul a luat premiul I la Festivalul Pe fir de Baladă”, ne-a spus profesorul Popescu. Ideea de a se înscrie la Şcoala Populară de Artă le-a venit bunicilor lui Răzvan, iar acesta, ca un copil ascultător s-a conformat, iar acum se bucură din plin de succes la numai 14 ani. Tânărul nu a studiat numai naiul, deşi la acest instrument s-a perfecţionat, ci ştie să mânuiască şi orga şi pianul, însă nu cu atâta dăruire.Deja trecând în clasa a VIII-a, Răzvan se gândeşte la prima zi de licean. El vrea să urmeze un profil real, fiind extrem de pasionat de informatică, şi având o atracţie pentru lucrul cu calculatorul şi pentru programe pc.

E as la tenis de masă
Deţinător a peste 10 diplome şi premii, tânărul naist a avut ocazia să-şi demonstreze talentul şi în Bulgaria, la Festivalul „Dansuri de-a lungul Dunării” de la Vidin. A fost singurul elev la nai care s-a deplasat la acest festival, aplaudat fiind la fiecare spectacol. „Am vizitat Peştera Măgura, situată în apropierea Vidinului, dar am fost extrem de impresionat de prima mea ieşire în străinătate”, ne-a spus Răzvan. Nu doar muzica îi guvernează viaţa lui Răzvan Popescu, ci şi calculatorul şi tenisul de masă. El este un bun jucător al acestui sport, întrecându-şi toţi prietenii, şi chiar şi pe tatăl său. Tânărul nu ratează nicio excursie organizată cu şcoala şi colegii săi, fiind dornic să cunoască şi să viziteze obiective turistice.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here