Primul cerc pedagogic pentru profesorii medici și asistenți medicali

735

Joi, 27 noiembrie a.c. la sediul Școlii Postliceale Sanitare „Omenia” din Târgu-Jiu a avut loc primul cerc pedagogic al profesorilor medici și asistenți medicali care predau în școlile postliceale sanitare din județul Gorj.
Inițiativa organizării activității metodice a aparținut cadrelor didactice ale Școlii Postliceale Sanitare “Omenia” fiind inclusă de Inspectoratul Școlar Județean Gorj în Calendarul activităților metodice pentru anul școlar 2014 – 2015.
Tematica primului cerc pedagogic din domeniul Sănătate și asistență pedagogică a vizat “Aspecte teoretice și practice ale procesului de predare – învățare- evaluare axat pe dobândirea competențelor profesionale în meseria de asistent medical generalist”.
Alături de cadrele didactice ale școlii organizatoare au participat profesori medici și asistenți medicali de la Școala Postliceală Sanitară “Ion Mincu”, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Școala Postliceală Sanitară „Hipocrate” .
S-au purtat discuții interactive și s-au realizat schimburi de experiență cu privire la “Metode moderne în predarea materiilor de specialitate la clasă” și „Portofoliul de stagiu clinic – oglinda cunoștințelor dobândite de elevi la orele de curs și valorificate în stagiul din spital”.
Ținând cont că, misiunea asistentei medicale generaliste în societate este de a ajuta indivizii, familiile și grupurile să își determine și să își realizeze potențialul fizic, să planifice și să acorde îngrijiri în timpul bolii și în timpul convalescenței – devine obligatorie utilizarea de metode și mijloace de învățământ moderne, condiție esențială a eficienței și calității actului medical.
Profesor Ion NOVAC
Directorul Școlii Postliceale Sanitare “Omenia” Târgu Jiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here