Primarul Voica, cercetat pentru furt din patrimoniul SNLO

151

DschidereDeşi a fost deja condamnat în dosarul privind accidentul cu victime provocat în decembrie 2008, primarul din Săcelu, Ion Voica, face boacănă după boacănă. Penultima, realizată la o zi după cea petrecută marţi cu încercarea de executare a gardului consilierului Florin Jurebie, a creat alte prejudicii, de data aceasta Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO),

care a rămas fără biletele de intrare la bazinele Bazei de Tratament din localitate. Acestea au fost sustrase de Voica, ziua în amiaza mare, de pe masa situată la intrarea în spaţiul de agrement. Pentru fapta sa, Voica s-a mai ales cu o plângere penală, aflată în cercetare la Poliţia Novaci, el fiind acuzat de către reprezentanţii SNLO, de care aparţine Baza de Tratament, de furt şi abuz în serviciu.

Voica colecţionează dosare penale, încălcând cu bună ştiinţă orice reguli stabilite la orice nivel. După ce s-a urcat la volan în 2008, a accidentat mai multe persoane, o femeie pierzându-şi viaţa din cauza neatenţiei edilului local, a fost acuzat de nenumărate abuzuri la primărie, a utilizat banii publici numai cum a vrut, intrând de mai multe ori în vizorul organelor de anchetă şi a Curţii de Conturi, Voica recidivează aproape zilnic. Luni şi-a dat însă în petic sustrăgând cu bună ştiinţă cinci carnete a câte 100 de file, ce reprezentau biletele de intrare în zona de agrement a Bazei de Tratament din Săcelu. Biletele erau aşezate pe masă, la intrare în spaţiul administrat de SNLO, a luat biletele şi le-a băgat în buzunar. Fiecare bilet costa 5 lei, valoarea totală a acestora fiind de 2500 de lei.

Poliţia chemată şi apel la 112

Reprezentanţii Bazei de Tratament au chemat poliţia mai ales că erau martori care îi indicau pe primar drept făptaş al furtului. S-a apelat şi la 112 iar la faţa locului au ajuns luni şi reprezentanţii Poliţiei Novaci şi cei ai Poliţiei Săcelu. S-a făcut o plângere penală împotriva lui Voica, acuzat de furt şi abuz în serviciu, poliţiştii căutându-l pentru a intra în posesia biletelor. Primarul a recunoscut în faţa poliţiştilor că el le-a luat dar a menţionat că acestea ar fi trebui să fie eliberate de primărie nu de SNLO, invocând o hotărâre de Consiliu Local şi legea. În cele din urmă a restituit biletele, auzind că pe numele său s-a întocmit un dosar penal. Acestea se află la poliţie, nefiind, deocamdată, restituite conducerii Bazei de Tratament. În ce priveşte dosarul, acesta este în cercetare la Poliţia Novaci, care urmează să îl transmită Parchetului de pe lângă Judecătoria Novaci. Aceasta este a 6 ori a 7 plângere făcută în ultimul timp pe numele primarului Voica de către reprezentanţii SNLO, toate procesele cu edilul fiind câştigate de administratorii Bazei de Tratament.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here