Primăria Târgu-Cărbuneşti, dotată cu 15 colivii

520

colivii pom2De un an de zile încoace, în pomii din faţa Primăriei oraşului Târgu-Cărbuneşti stau „cocoţate” peste 15 colivii pentru păsările cerului care, conform spuselor edilului, „au simţit sufletul omului şi de-aia vin de fiecare dată aici”.

Acestea au fost realizate de către lucrătorii din cadrul administraţiei locale, dar şi de elevii unei şcoli generale. „Mă bucur că au participat şi elevii cărbuneşteni căci, astfel le-am putut insufla dragostea şi respectul faţă de natură şi vieţuitoare”, ne-a declarat Viorel Mazilu, primarul oraşului.

Se pare că dragoste pentru păsări au prins şi angajaţii administraţiei locale, care le hrănesc cu bucăţi mici de mâncare, ori de câte ori au timp liber. Pentru paznicii instituţiei, păsările le sunt chiar prietene deoarece le ţin de urât atunci când nu au activitate. „Deja când se apropie sezonul rece, cei care lucrează la etajul II le pun firimituri de pâine pe pervazul geamului pentru ca păsările să ciugulească. Astfel că ele şi-au făcut un obicei”, a completat edilul.
Acesta a menţionat şi faptul că întreaga curte din faţa Primăriei Târgu-Cărbuneşti este vizibil înfrumuseţată, urmând ca „în perioada următoare să se planteze 1000 de trandafiri în seră, iar alţi 2000 să se pună la borcan”.
Mazilu se mândreşte că aceste mici lucruri de estetică le-a făcut cu bani puţini, dovedindu-şi astfel calităţile de bun manager. De asemenea, au fost amenajate şi câteva jardiniere pentru flori, pe care primarul spune că le-a făcut din „resturi”, nedorind să cheltuiască prea mult din bugetul local.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here