Prima întâlnire de lucru din cadrul proiectului ,,Youth Escape – COVID”

1076

La începutul acestei săptămâni, a avut loc prima întâlnire de lucru din cadrul proiectului ,,Youth Escape – COVID”, implementat de Asociația ,,Scout Society”. Proiectul are drept scop combaterea efectelor negative ale pandemiei COVID-19 în rândul tinerilor din Europa, într-un mod creativ și inovator.

Asociația ,,Scout Society” implementează, în perioada 01.03.2020 – 28.02.2023, proiectul de parteneriat strategic ,,Youth Escape – COVID”, finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului Erasmus+. Proiectul se desfășoară în parteneriat cu organizații din Italia (ASSOCIAZIONE CULTURALE EUFEMIA APS), Spania (ASOCIACION DESES 3), Cipru (SYNTHESIS CENTER FOR RESEARCH AND EDUCATION LIMITED), Portugalia (FAJUB – Federação das Associações Juvenis de Braga), Franța (Cap Ulysse), Turcia (Istanbul University Cerrahpasa) și România (Asociația Scout Society).
„Viziunea proiectului ,,Youth Escape – COVID” este de a crea un set de instrumente și metode inovative care vor avea la bază cultura, în timp ce scopul acestuia este de a combatere efectele negative ale pandemiei COVID-19 în rândul tinerilor din Europa – într-un mod creativ și inovator. Pentru realizarea viziunii proiectului și atingerea scopului, proiectul își propune următoarele obiective: furnizarea de instrumente educaționale non-formale inovatoare care vor contribui la dezvoltarea abilităților și competențelor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani; reactivarea valorilor de bază ale UE (cetățenie activă, antreprenoriat, etc.) în 7 comunități locale timp de 24 de luni; accelerarea transformării digitale în activitățile de tineret din Europa; stimularea creativității tinerilor din Europa – cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani.
În acest sens, prin intermediul instrumentelor de lucru care vor fi dezvoltate în cadrul escape room-ului, vor fi abordate o serie de probleme, precum: angajabilitatea, participarea activă, încurajarea creativității, dezvoltare durabilă, incluziune socială prin artă, îmbunătățirea abilităților digitale, încurajarea antreprenoriatului, stimularea domeniilor creative, etc. În cadrul proiectului va fi elaborată și o aplicație mobilă care va contribui la personalizarea și proiectarea cu ușurință a unui escape room. Pentru realizarea tuturor aspectelor planificate, în următoarea perioadă sunt planificate o serie de activități care se vor realiza în fiecare comunitate locală parteneră și vor fi promovate la nivel european”, au transmis reprezentanții Asociației ,,Scout Society”. Prima întâlnire de lucru din cadrul proiectului a avut loc în perioada 21-22 iunie și a fost găzduită de către Biblioteca Județeană ,,Christian Tell”. În cadrul acestei întâlniri, reprezentanții organizațiilor partenere au discutat planul de lucru și au stabilit responsabilitățile și sarcinile în vederea realizării rezultatelor planificate.
C.P.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here