Ponta și-a început campania electorală în Gorj

328

Premierul Victor Ponta a venit la sfârșitul săptămânii trecute în județul care l-a trimis până acum de trei ori în Parlamentul României, deputatul de pe Colegiul 6 candidând la Președinția României și spunând că a ales să vină în prima zi de campanie electorală la Gorj pentru a fi alături de cei care l-au votat deja de atâtea ori până acum. “Aici am început să fac politică în viața mea, în 2003, și aici sunt oamenii cei mai apropiați de mine. O să fiu prezent în perioada următoare în toată țara, dar Gorjul are o semnificație mai specială. Dacă oamenii de aici nu aveau încredere în mine în 2004, în 2008 și în 2012, eu nu mai eram candidat la nimic în 2014, iar gorjenii au avut încredere în mine când foarte puțini mă cunoșteau”, a declarat Ponta.

ponta termo 9Șeful Guvernului a mers în cariera de la Roșia Jiu, dar și la Termocentrala de la Rovinari, unde a discutat cu șefii Complexului Energetic Oltenia despre situația unității, premierul fiind cel care acum doi ani a intervenit în mod direct pentru a asigura că sediul CEO va fi la Târgu-Jiu și nu în altă parte. De aici, Ponta a mers la Lainici, vizitând tot drumul european 79, aflat în modernizare, premierul cerându-le constructorilor să respecte graficele de execuție a lucrărilor nu doar pentru a finaliza lucrările la termen, ci și pentru a le fi dați la timp banii pentru munca de până acum. Premierul a avut aici și o întâlnire cu Mitropolitul Olteniei, IPS Irineu, cu care a mers în mănăstirea Lainici pentru a se ruga, dar și pentru a lua masa alături de alte fețe bisericești prezente vineri seara acolo.
ponta termo 10Vizita în Gorj a premierului a coincis cu prezența la București a lui Viktor Orban, care s-a întâlnit cu Traian Băsescu în contextul în care reprezentanți ai Statelor Unite ale Americii tocmai criticaseră lideri din Europa de Est pentru faptul că nu respectă libertăți fundamentale ale cetățenilor și nu îi sancționează pe parlamentari pentru eventualele ilegalități comise. Ponta a spus că e mult mai fericit să fie la Gorj decât la o masă cu omologul său ungar, criticându-l pe Băsescu pentru că nu s-a delimitat de Orban.
ponta termo8“Cred că domnul președinte Băsescu are un moment nefericit, prin faptul că tocmai ia masa prietenește cu Viktor Orban, cel criticat de Statele Unite și de Europa, și, în loc să își ceară scuze sau să contramandeze această cină nepotrivită, a încercat în stilul dânsului să mai spună câte ceva. Eu îi urez «poftă bună» la masă cu Victor Orban în ziua în care doamna Nuland și președintele Obama critică Ungaria. Și cred că am făcut bine că am fost în Gorj, în loc să fac mese prietenești, tovărășești, cu domnul Orban”, a declarat șeful Guvernului.
ponta la lainiciPonta a spus că el, în calitate de președinte, nu ar fi făcut niciodată un astfel de demers, lucru dovedit și prin faptul că, în calitate de premier al României, nu l-a invitat pe Orban la o cină, așa cum a procedat Traian Băsescu. “Domnul Băsescu consideră că e un gest inteligent pentru România să faci o masă tovărășească cu domnul Orban, dar eu nu aș fi făcut acest lucru ca președinte. Vedeți că nu am făcut acest lucru ca prim-ministru. Până la urmă, domnul Orban e omologul meu”, a menționat premierul.
Gelu Ionescu

ponta lainici 4

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here