Poliţiştii şi-au deschis porţile pentru elevi

255

În cea de-a treia zi de “Şcoală altfel”, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj şi-a deschis porţile pentru a primi elevii mai multor instituţii de învăţământ preşcolar şi preuniversitar din municipiul Târgu-Jiu. Cei mici au avut prilejul de a admira autospecialele şi tehnica din dotarea IPJ Gorj şi a învăţa câte ceva despre profesia de poliţist.

Picture 118Poliţiştii Serviciului Rutier, de Criminalistică şi Serviciului de Acţiuni Speciale le-au împărtăşit elevilor câteva din secretele profesiei de poliţist şi le-au prezentat acestora autospecialele şi tehnica de care poliţiştii dispun în soluţionarea diverselor cauze. Au fost prezenţi şi poliţişti criminalişti, care i-au iniţiat pe cei mici în tainele criminalisticii, prezentându-le acestora echipamentele folosite în activitatea de zi cu zi. De asemenea, câinii poliţişti le-au prezentat micilor spectatori exerciţii demonstrative. Au mai fost prezentate şi filme tematice pe marginea cărora au avut loc dezbateri, fiind oferite materiale cu recomandări şi sfaturi preventive. Cu această ocazie, au fost oferite diplome elevilor gorjeni care au participat la concursul de videoclipuri „Spune NU violenţei!”

Întâlniri cu elevii
Picture 101Tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au mers la Liceul Teologic din Târgu-Jiu, unde le-au prezentat celor 50 de elevi materialul video „Libertate & Delincvenţă”, o paralelă între comportamente extreme, fiindu-le explicate copiilor tipurile de comportament care trebuie adoptate, pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni, sau pentru a nu urma calea delicvenţei juvenile.

Picture 035Poliţiştii de prevenire s-au deplasat şi la Şcoala Gimnazială Constantin Săvoiu Târgu-Jiu unde le-au vorbit elevilor despre comportamente antisociale şi situaţiile de risc în traficul rutier, în scopul prevenirii victimizării minorului. În cadrul întâlnirii s-au desfăşurat activităţi precum expunerea tipurilor, a cauzelor şi efectelor actelor de violenţă.

Picture 061Au fost prezentate prevederile legale privind infracţiunile săvârşite de către minori, măsurile pe care trebuie să le adopte atunci când circulă pe drumurile publice.
Activităţile acestei săptămâni au continuat în mai multe unităţi şcolare cu dezbateri, concursuri, filme educative şi diverse activităţi de educaţie anti-infracţională.
Roxana Lupu

Picture 194

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here