Poliţiştii locali, lăsaţi fără normă de hrană

358

Norma de hrană a personalului Poliţiei Locale Târgu-Jiu pentru anul 2015 a fost revocată, ieri, printr-o nouă hotărâre de Consiliu Local, după ce în urmă cu o lună de zile, aceasta a fost stabilită a se acorda sub formă de alocaţie valorică în bani, neimpozabilă, diferenţiată pe categorii de personal. Modificarea vine ca urmare a unei dispoziţii emise de Guvernul României privind stabilirea unui cuantum naţional al normei de hrană pentru această categorie de bugetari.
“Ulterior emiterii hotărârii de Consiliu Local privind norma de hrană a poliţiştilor locali, s-a dat astăzi (n.r. ieri) revocarea acelei hotărâri, deoarece legislativul a stabilit ca această normă de hrană să fie aprobată prin hotărâre de Guvern. Pentru a intra în contradicţie cu legislaţia emisă de Parlament şi de Guvern, suntem nevoiţi să revocăm această hotărâre şi să luăm ulterior măsurile legale în vederea aplicării acestei norme de hrană raportat la dispoziţiile şi hotărârile de Guvern. Modificarea de la Guvern a apărut la 2-3 zile după emiterea primei hotărâri de Consiliu Local privind norma de hrană. Acea modificare de Guvern prevede că, norma de hrană va fi stabilită prin hotărâre de Guvern. Noi calculasem valoarea normei de hrană la norma aplicabilă Poliţiei Române, Armatei etc”, a declarat Constantin Răduţoiu, director Administraţie Publică Locală.
Dacă hotărârea luată la finele lunii ianuarie la nivelul Consiliului Local ar fi rămas valabilă, fiecare poliţist local din Târgu-Jiu ar fi primit 24 de lei pe zi efectiv lucrată/poliţist local, la care se adaugă suplimentul de 2 lei pe zi efectiv lucrată pentru poliţiştii locali, care lucrează în ture. De asemenea, s-ar fi acordat 18 lei pe zi efectiv lucrată pentru toate celelalte categorii de personal din cadrul instituţiei, asimilat personalului civil din instituţiile similare faţă de care se face raportarea.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here