Poliţiştii gorjeni, la datorie de Paşte

215

Politie la inviereOamenii legii au acţionat în perioada Sărbătorilor Pascale pentru a asigura siguranţa publică a cetăţenilor, atât în zona lăcaşurilor de cult cât şi în apropierea acestora. Deşi nu au fost înregistrate evenimente grave, poliţiştii au constatat diverse infracţiuni, fiind aplicate 143 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 38.000 de lei.

Potrivit IPJ Gorj, noaptea Învierii Domnului a fost sărbătorită în linişte la nivelul întregului judeţ. Pentru siguranţa publică a cetăţenilor, în noaptea de Înviere, poliţiştii au fost prezenţi în zona lăcaşurilor de cult, mânăstiri şi biserici din judeţ, precum şi în zona adiacentă acestora, cu echipaje special constituite, în vederea evitării oricăror evenimente nedorite. Totodată, în aceleaşi zone, fluidizarea traficului a fost asigurată de poliţiştii de la rutieră. Echipajele de intervenţie au gestionat corespunzător situaţiile de natură să afecteze siguranţa credincioşilor ortodocşi care au celebrat Învierea Domnului.

Amenzi de zeci de mii de lei

Pentru prevenirea faptelor antisociale, precum şi pentru a asigura o reacţie fermă şi o intervenţie rapidă la solicitările cetăţenilor, în perioada Sfintelor Sărbători de Paşte, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au acţionat în sistem integrat cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean „Tudor Vladimirescu” Gorj. “Măsurile luate de poliţişti, în colaborare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul asigurării ordinii şi siguranţei publice, au făcut ca la nivelul judeţului Gorj să nu fie înregistrate fapte grave săvârşite cu violenţă cum ar fi infracţiuni de omor, tentativă de omor, tâlhărie, viol. În perioada 14 – 16 aprilie a.c., poliţiştii au desfăşurat activităţi specifice, în urma cărora au constatat 28 de infracţiuni, dintre care 13 în flagrant, fiind depistaţi totodată 29 de suspecţi de infracţiuni. Dintre aceştia, 2 au fost reţinuţi, iar unul este cercetat în stare de arest preventiv. De asemenea, poliţiştii au aplicat 143 de sancţiuni contravenţionale, din care: 50 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 80 la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, iar diferenţa pentru nerespectarea altor acte normative. Valoarea sancţiunilor contravenţionale aplicate a depăşit suma de 38.000 de lei. Lipsa evenimentelor grave se datorează însă şi cetăţenilor, care au înţeles necesitatea adoptării unei conduite corecte în această perioadă de sărbătoare şi, mai ales, care au manifestat prudenţă în deplasările pe drumurile naţionale”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al IPJ Gorj. De asemenea, acesta a precizat că, deşi în perioada 14 -16 aprilie 2012 pe principalele drumuri s-a înregistrat un număr deosebit de mare de autovehicule, prezenţa sporită a poliţiştilor de la rutieră şi măsurile speciale de prevenire a accidentelor de circulaţie şi de asigurare a fluenţei traficului rutier, dar şi conduita conducătorilor auto care au respectat, în majoritate, recomandările poliţiştilor, au avut efect astfel că au fost înregistrate doar 3 accidente de circulaţie soldate cu 3 persoane rănite uşor.

Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here