Polițiștii condamnați pentru omor ar putea să scape de pușcărie

436

Înalta Curte de Casație și Justiție a României a admis ”în principiu” recursul în casație, formulat de Bogdan Papuzu şi Cosmin Militaru, cei doi foști polițiști condamnaţi definitiv la închisoare cu executare pentru omor. ”Admite în principiu cererea de recurs în casaţie formulată de inculpaţii Papuzu Bogdan-Eugen şi Militaru Constantin-Cosmin împotriva deciziei penale, din data de 19 noiembrie 2015, a Curţii de Apel Timişoara – Secţia Penală. Trimite cauza în vederea judecării recursului în casaţie la Completul 8, cu citarea recurenţilor inculpaţi. Se va emite adresă la Baroul Bucureşti în vederea desemnării unui apărător din oficiu pentru inculpaţi. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, au hotărât judecătorii. Aflați în penitenciar, cei doi au atacat decizia Curții de Apel Timișoara, apelând la o cale extraordinară de atac. Reprezentanții instanței supreme au precizat, pentru Gorjeanul, că a fost fixat termen pentru stabilirea unui verdict pe 25 mai, înfățișare la care cei doi tineri vor afla dacă se impune rejudecarea sau menținerea hotărârii atacate.
În cazul recursului în casație, magistrații pot să dispună și achitarea inculpaților. Cei doi se află după gratii din luna noiembrie a anului trecut, când Bogdan Papuzu a primit 13 ani de închisoare cu executare, iar colegul său de dosar, Cosmin Militaru, a fost condamnat la 14 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de omor.

”Moartea victimei a fost violentă”
Papuzu și Militaru au fost trimişi în judecată în 2012, după ce procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au stabilit că, în anul 2008, agenții l-au agresat pe localnicul Nicolae Druţu, suspectat de comiterea unui furt, chiar în sediul Postului de Poliţie din Stoina. „În noaptea de 17-18 noiembrie 2008, în sediul unei secţii de poliţie situat pe raza judeţului Gorj, inculpaţii i-au aplicat cu deosebită intensitate victimei D. N., aflată în imposibilitate de a se apăra, multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-i leziuni, inclusiv un traumatism cranio-cerebral cu fractură liniară de boltă, contuzii hemoragice cerebrale, ce au condus la decesul victimei. Inculpaţii au exercitat asupra victimei violenţe, aceasta fiind lovită de mai multe ori, urmate de cel puţin şapte căderi ale acesteia, context în care cei doi inculpaţi i-au cerut în repetate rânduri să recunoască comiterea unei fapte de furt. Din rapoartele de expertiză medico-legală întocmite în cauză a rezultat faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii, consecinţă a leziunilor cranio-cerebrale, ce s-au putut produce prin lovire cu şi de plan dur“, se precizează în rechizitoriu.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here