Peste 50 de absenţi, la examenul de suplinire

86

examenDin numărul de 243 de candidaţi, câţi se înscriseseră iniţial pentru a susţine examenul de suplinitor care s-a desfăşurat joi, mai mult de 50 au renunţat să mai susţină proba scrisă. Primele rezultate la acest examen se vor afişa în data de 8 august.

Concurenţă mare pentru posturile din învățământ incomplete sau rămase neocupate după examenul de titularizare din 13 iulie. Mai puţin de 200 de profesori din județul Gorj au susținut joi examenul pentru suplinire. Potrivit inspectorilor școlari, repartizarea va avea loc pe 23 august, în ședință publică. Repartiția în baza notei obținute la examenul de suplinitor, se va face ulterior repartizării celor care au obținut peste 5 la prima sesiune din luna iulie. În această situație, nota 5 de la titularizare va fi media mai avantajoasă decât nota 10 de la examenul de suplinitori, conform metodologiei. Candidații care au promovat concursul de titularizare cu medii între 5 și 6, 99 vor avea prioritate la repartizare. Pentru examenul de suplinitor din data de 4 august s-au înscris 243 de candidaţi, însă 59 nu s-au mai prezentat.

Examen exigent

Și examenul pentru suplinitori a fost unul la fel de exigent ca și cel de la titularizare. Candidații au fost supravegheați pe parcursul probei scrise de camerele web, examenul desfăşurându-se la Colegiul Tehnic „Ion Mincu” din Târgu-Jiu. Potrivit inspectorului şcolar adjunct, Gheorghe Mitescu, profesorii de nota 1 de la examenul de titularizare nu au ce căuta la catedră și în urma concursului de joi, se pregătește resursa umană pentru anul viitor. De asemenea Mitescu a mai declarat că în afară de candidaţii cu medii între cinci şi şapte, prioritate au cei care au medii peste şapte. Asta pentru că oferta din acest an nu a fost foarte consistentă şi sunt destul de mulţi candidaţi care au note de peste şapte la concursul naţional din 13 iulie, care nu au reuşit să se titularizeze. Examenul de suplinitori s-a desfăşurat fără nici un fel de incidente, fără nici un fel de probleme de organizare. Rezultatele vor fi afişate în 8 august, iar contestaţiile pot fi depuse în perioada 8-9 august. Rezultatele finale vor fi afişate în 11 august. Orele rămase neocupate vor putea fi acoperite, prin plata cu ora, de către cadre didactice titulare din unitatea de învăţământ, cadre didactice asociate sau pensionate ori suplinitori calificaţi.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here