Peste 100 de sancţiuni, într-o zi

131

sanctiuniPoliţiştii Biroului Rutier Municipal Târgu-Jiu şi cei ai Serviciului Rutier, au acţionat pe raza municipiului, pe parcursul zilei de luni, atât pentru fluidizarea traficului rutier cât şi pentru impunerea respectării normelor rutiere de către participanţii la trafic. Poliţiştii rutieri au constatat două infracţiuni şi au aplicat peste 100 de sancţiuni celor care nu au respectat legislaţia rutieră în vigoare.

Pe parcursul acţiunilor au fost sancţionaţi 17 conducători auto care conduceau autovehicule ce nu corespundeau din punct de vedere tehnic, 24 care nu au respectat regimul legal de viteză, 17 pentru că nu îşi cuplaseră centura de siguranţă. De asemenea, au mai fost sancţionaţi cinci pietoni care au traversat neregulamentar, patru conducători de mopede şi patru căruţaşi, diferenţa fiind aplicată altor încălcări ale Codului Rutier. Pe parcursul acestor acţiuni poliţiştii au mai dispus ca măsuri complementare, retragerea a nouă certificate de înmatriculare pe motiv că termenul de valabilitate al inspecţiei tehnice periodice, expirase, precum şi un permis de conducere în cazul unui şofer care nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.

La volanul unui autoturism neînmatriculat

Luni dimineaţa, în timp ce acţionau pe strada Narciselor din municipiu, poliţiştii Biroului Rutier Târgu-Jiu au oprit pentru control un autoturism cu plăcuţe de înmatriculare străine, la volanul căruia a fost identificat un bărbat de 57 ani, din municipiul Râmnicu-Vâlcea, judeţul Vâlcea. Din verificările efectuate, poliţiştii rutieri au constatat că persoana în cauză conducea un autoturism, neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare. Pe numele suspectului au fost întocmite acte premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here