Percheziţie domiciliară cu mascaţi, la casa primarului Pavel din Peştişani

158

În timp ce procurorul de caz, Emil Moţa, îi audia ieri pe Dian Popescu şi pe fratele său Gabriel Popescu la Parchetul Judeţean Gorj, în cunoscutul dosar pentru care se află în arest primarul din Peştişani, Florin Pavel, în comuna care a fost teatrul operaţiunilor ilegale se făceau percheziţii. Mai multe maşini, dintre care două dube de poliţie cu mascaţi, erau astfel staţionate ieri la ora 17.00 la poarta casei lui Florin Pavel, în centrul comunei Peştişani, organele de anchetă făcând un bilanţ al bunurilor edilului local. Primarul Pavel a fost adus în cătuşe la casa sa, pentru a supraveghea percheziţia.

Casa lui Florin Pavel de la Peştişani a fost deschisă ieri pentru organele de anchetă, evident, iniţial, în lipsa proprietarului care se află în arestul IPJ Gorj. Cu toate acestea, cu mandat, locuinţa a fost deschisă de soţia edilului, pentru o percheziţie şi ridicarea unor bunuri necesare în derularea anchetei. Vorbim de un calculator şi documente care s-ar fi putut afla la domiciliul lui Pavel din Peştişani. Apoi să nu uităm că Pavel este anchetat şi pentru luare de mită.

Se notau bunurile pe agendă
În curtea casei lui Pavel era lume multă ieri după-amiaza, asta în timp ce mai multe maşini, vreo patru la număr, erau oprite la poarta proprietăţii edilului local. Vorbim de două dube de culoare albă, ambele având înmatriculate iniţialele MAI, dar şi alte două maşini mici, una aparţinând unui procuror, probabil acelaşi care l-a însoţit pe Emil Moţa joi la Campusul de la Peştişani. Cam 15 persoane se aflau astfel ieri pe proprietatea lui Pavel, în curte notându-se bunurile confiscate, spun martorii care au trecut prin faţa porţii primarului, la ora respectivă, totul fiind contabilizat cu atenţie. Asta şi deoarece, în cazul trimiterii în judecată a lui Pavel, asupra bunurilor în cauză se poate pune sechestru asigurator.
În jurul orelor 18.00 la casă a fost adus şi Florin Pavel, în cătuşe, pentru a participa la percheziţie. Lumea din comună s-a adunat la poarta primarului.

Pavel, fraţii Popescu, Floarea şi Habitu..
Pavel se află din 26 iunie în arestul IPJ Gorj, iniţial reţinerea sa făcându-se pentru 24 de ore şi apoi pentru 29 de zile. Pavel este cercetat pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, abuz în serviciu contra intereselor publice cu consecinţe deosebit de grave şi neglijenţă în serviciu, prejudiciul creat fiind estimat la un milion de euro. Pavel este cercetat pentru felul în care a plătit nişte investiţii care nu s-au realizat deloc, fiind vorba aici de “Baza Sportivă” de la Frânceşti, lucrare câştigată de firma Maserati SRL a fraţilor Popescu, şi de Campusul de la Peştişani, unde sunt implicaţi Dan Floarea şi Habitu.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here