Pe timp de criză, APIA construieşte sedii de miliarde

173

apia 1Nu există zi în care preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc să nu ne amintească de faptul că în România este criză financiară. Guvernul Boc a pregătit o serie de măsuri prin care statul să facă economie la buget. Una dintre ele este aceea a reducerii cheltuielilor cu 20%, măsură pentru care multe autorităţi locale au fost nevoite să renunţe la investiţii şi servicii către populaţie.

La Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură Gorj, criza economică amintită permanent de şeful statului şi premier nu există. APIA doreşte să construiască sedii proprii pentru instituţie şi au decis să înceapă cu cel din oraşul Târgu-Cărbuneşti.

Deşi există multe instituţii ale statului în judeţul Gorj care funcţionează în sedii închiriate, una dintre ele fiind chiar Direcţia Naţională Anticorupţie din Târgu-Jiu, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură doreşte să aibă propriile sedii. În Gorj, APIA are şase puncte de lucru, răspândite prin întreg judeţul. Sediile în care funcţionează sunt închiriate şi aşa au funcţionat de la înfiinţare. Acum, pe vremuri în care suntem sfătuiţi să “strângem cureaua”, APIA doreşte să-şi construiască propriile clădiri. Aşa că au început licitaţiile, iar primul sediu construit va fi în oraşul Târgu-Cărbuneşti, unde Ministerul Agriculturii pune la dispoziţie peste 500.000 de lei.

Fără licitaţie!

Pentru acest sediu, ministerul oferise 647. 395 lei, însă în urma unei negocieri făcute în baza unei invitaţii de participare, la care au venit doi ofertanţi, APIA Gorj desemnează, în final, ca şi constructor firma Proconstruct Ploieşti care a promis că va construi sediul din Cărbuneşti cu puţin peste 500.000 de lei. Reprezentanţii APIA au explicat faptul că spaţiile în care funcţionează punctele de lucru sunt necorespunzătoare, în oraşul Târgu-Cărbuneşti, Agenţia deţinând două birouri de 30 de m.p. Aceştia mai spun că edificiile erau programate pentru a fi realizate de acum doi ani, dar abia acum s-au găsit bani pentru construirea sediilor. “Sediul în care funcţionează acum este central, lângă un notariat de succes din Târgu-Cărbuneşti. Sediul pe care doresc să-l ridice este departe de centru, la fostele depozite de petrol.

Cu 5 miliarde de lei vechi puteam să construim un kilometru de drum. Noi tăiem de peste tot, nu mai pot construi drumuri, nu mai pot plăti poliţiştii comunitari, nu mai pot folosi benzină şi uite aşa”, a explicat viceprimarul oraşului Târgu-Cărbuneşti, Ion Fugaru.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here