Pavel, anchetat în libertate

187

Picture 062Surpriză de proporţii ieri în dosarul în care primarul reales din Peştişani, Florin Pavel, a fost reţinut pentru 24 de ore. Edilul a fost lăsat liber, deşi anchetatorul de caz, procurorul Emil Moţa, miza pe încătuşarea acestuia, politicianul liberal mizând mereu pe nevinovăţia sa şi pe lipsa faptelor de care este acuzat.

Primarul a fost adus în cursul dimineţii, cu cătuşe, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, unde a fost audiat preţ de vreo două ore, asta după ce mai dăduse explicaţii anchetatorilor şi în zilele trecute, inclusiv miercuri, când a şi fost reţinut. În jurul prânzului, edilul a fost dus la Tribunal, unde era cerută arestarea sa preventivă, şedinţa fiind programată să înceapă la ora 13.00, în condiţiile în care la 13.40 expirau cele 24 de ore de reţinere a sa. Judecătorul de caz, Teofil Boncu, a avut discuţii cu procurorul Moţa înainte de a intra în sala de judecată, magistratul venind după ce expirase ordonanţa de reţinere a lui Pavel, primarul fiind lăsat liber. El a mers să îşi ia o cafea, în tot acest timp pe holul Tribunalului fiind aşteptat de soţie şi de prieteni şi simpatizanţi care credeau în nevinovăţia sa. Florin Pavel le-a precizat jurnaliştilor înainte de începerea judecăţii că nu se consideră vinovat şi că va face tot ce depinde de el pentru a-şi dovedi nevinovăţia. Magistratul Boncu a prezentat verdictul la cererea de arestare preventivă în lipsa procurorului de caz, el respingând solicitarea Parchetului. Primarul a redevenit astfel un om liber, dar nu şi unul guraliv, el fiind zgârcit în declaraţii. „Dosarul este încă în curs, cercetările nu sunt definitivate, deci nu pot face prea multe aprecieri. Probabil ne vom judeca la recurs la Curtea de Apel Craiova şi sper să îmi dovedesc şi acolo nevinovăţia. Cred în justiţie şi în nevinovăţia mea”, a menţionat primarul, acuzat că ar fi plătit ilegal lucrări neefectuate la un campus şcolar din Peştişani, prejudiciul estimat de anchetatori fiind la un milion de euro.

Gelu Ionescu

Directorul Logăscu, cercetat

După ce soţia, contabila şefă a Primăriei Peştişani, Nicoleta Logăscu, a fost audiată miercuri dar şi joi în dosarul pentru care a fost reţinut primarul Florin Pavel, joi a fost chemat la audieri şi soţul acesteia, Constantin Logăscu, inginer de profesie, director al Grupului Şcolar Industrial ,,Constantin Brâncuşi” din Peştişani. Logăscu nu a putut onora solicitarea procurorului de caz deoarece este plecat cu un grup de elevi, într-o colaborare educaţională pe un proiect european, în Germania. Logăscu are legături directe cu dosarul deoarece, liberalul a primit banii pentru campusul şcolar de la Ministerul Educaţiei, şi a semnat transferul unei sume către primărie, imediat după alegerile din 2008. Logăscu era subordonatul politic al lui Pavel, ambii fiind liberali, dar acum acesta este membru PDL.

A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here