Patru hunedoreni, cercetaţi pentru tâlhărie la Meri

181

talhari 1Patru tineri, din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, au fost reţinuţi de poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Gorj, fiind suspectaţi de comiterea infracţiunii de tâlhărie. Aceştia sunt suspectaţi că au sustras de la doi angajaţi CFR, două telefoane mobile, suma de 400 lei şi actele celor doi de identitate.

În dimineaţa zilei de 1 iulie, în jurul orelor 04:00, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Gorj erau sesizaţi despre faptul că, în incinta Staţiei CF Meri, doi angajaţi, respectiv impiegatul de mişcare şi revizorul de cale, fiind de serviciu, au fost victime ale infracţiunii de tâlhărie comisă de către mai mulţi tineri necunoscuţi. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a stabilit că suspecţii au deposedat, prin violenţă, cele două victime, de 2 telefoane mobile, suma de 400 lei, dar şi de acte de identitate. În urma investigaţiilor desfăşurate de către poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Gorj şi cei ai Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova, s-a constatat că suspecţi de comiterea infracţiunii sunt patru tineri din municipiul Petroşani, judeţul Hunedoara, cu vârste cuprinse între 20 şi 31 de ani. La data de 12 iulie, poliţiştii i-au depistat pe suspecţi şi, având în vedere probatoriul administrat, au emis pe numele lor, ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore. Cei patru suspecţi au fost introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al Inspectoratului de Poliţie Judeţeană Gorj, urmând să fie prezentaţi cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Cercetările sunt continuate în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor şi recuperării integrale a prejudiciului.

Ana-Maria Catalinoiu

Au trecut prin clipe de coşmar

Angajaţii CFR din staţia Meri spun că momentele pe care le-au trăit în noaptea în care au fost atacaţi de indivizii veniţi din Valea Jiului nu le vor uita prea curând. Cei doi bărbaţi afirmă că agresorii au fost atât de violenţi încât nu au avut timp să îşi dea seama ce li se întâmplă. Agresiunea s-a produs dimineaţa, în jurul orei 4.30, oră la care gara respectivă este pustie, aşa cum este mai tot timpul zilei. Emil Pistolea spune că tocmai scria în condică în momentul în care a auzit uşa de la intrare zburând. Trei indivizi au intrat în momentele următoare peste el şi colegul său, iar ce a urmat este demn de filmele americane. „S-au repezit la impegatul de mişcare şi unul dintre ei îi cerea să-i dea telefonul. Eu i-am spus colegului meu să i-l dea, dar el a spus că nu a luat nici un telefon. Ne-au luat la bătaie apoi. Colegul a aruncat telefonul lui pe jos, pe sub birouri, iar doi au venit spre mine. M-au pus jos şi m-au lovit la cap. Mă durea atât de tare că stăteam adunat, iar ei nu puteau să îmi scoată portmoneul cu acte din buzunarul de la pantaloni. Mi-au mai dat una la cap ca să mă oblige să întind picioarele, lucru pe care l-am şi făcut. Au luat portofelul şi au rupt-o la fugă. M-am ridicat şi eu după ei şi am încercat să-i urmăresc. Am strigat eu că au venit hoţii şi au spart gara, dar nu avea cine să ne audă. Am apucat să văd că ei au plecat spre Petroşani cu un taxi”, povesteşte bărbatul agresat. Colegul lui, Florin Ecobici, este impiegat la Meri şi a mâncat şi el bătaie fără să ştie pentru ce. „Îmi cereau un telefon, dar, din ce îmi amintesc, am reuşit să îmi pun mâinile la cap şi să mă apăr cât de cât. Colegul mi-a povestit că ei tot cereau un telefon la mine, dar eu nu mai ştiu lucrul acesta. Mi-aduc aminte că am intrat în nişte vestiare şi am ieşit prin uşa spartă de ei. În momentul acela pe linia principală trecea un tren şi i-am făcut semne mecanicului că trebuie să anunţe Poliţia TF. Până să ies m-au lovit de am stat până acum cu buzele umflate şi cu ochii vineţi. Mă făcuseră de nerecunoscut”, spune bărbatul.

Gelu Ionescu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here