Pasăre fluieră politic în Germania

159

deschiderePrimarul comunei Dragoteşti, Vili Pasăre, a lăsat în urmă cu câteva zile treburile localităţii şi a plecat să se relaxeze în Germania. Pasăre nu a părăsit de unul singur localitatea de domiciliu, ci a plecat în “ţările calde” însoţit de fiul său, de copiii unor cunoştinţe şi de o parte a Ansamblului de Fluieraşi din Dragoteşti.

Cei care au înfiinţat ansamblul, adică doi dintre învăţătorii din comună, au fost însă lăsaţi acasă, ei nefiind nici măcar consultaţi în legătură cu deplasarea făcută pe bani publici. Cele două cadre didactice îl suspectează de altfel pe primarul Pasăre că ar fi selectat membrii delegaţiei aflată acum în Germania pe criterii pur politice, şi asta deoarece membrii familiilor celor aflaţi acum peste hotare ar urma să îi dea în schimbul “zborului” în străinătate, votul lor la alegerile de anul viitor.

Primarul comunei Dragoteşti, Vili Pasăre, şi-a început deja campania electorală pentru alegerile de anul viitor. Ştiind că nu mai poate candida pentru funcţia de primar sub sigla PNG-ului, edilul s-a reprofilat şi îşi îndreaptă deja atenţia spre un alt partid. Ia însă în calcul şi o candidatură independentă la locale, motiv pentru care îşi cultivă, încă de pe acum, imaginea, şi voturile, pentru 2012. El are însă grijă, în special, de familiile numeroase din Dragoteşti, care ar urma să îi aducă voturi mai multe la scrutinul care mai că bate la uşă. Cel puţin de asta îl acuză doi învăţători din localitatea, Petre şi Mihai Păsărescu, care nu au prezentat însă interes pentru primarul Vili, în privinţa plecării recente în Germania.

,,Părinţii” ansamblului, ignoraţi intenţionat

pasarescu petrePetre şi Mihai Păsărescu, cei doi învăţători care susţin că ar fi înfiinţat Ansamblul de Fluieraşi din Dragoteşti, nu au fost deloc consultaţi de edilul local în legătură cu plecarea din 30 iulie în Germania. Deşi ambii spun că ar fi înfiinţat ansamblul cu mulţi ani înainte, aceştia au rămas în Dragoteşti, la fel ca şi o mare parte dintre membrii acestuia, ,,mult mai bine pregătiţi decât cei selectaţi de primar”. ,,În schimb primarul a luat cu el în Germania alţi elevi şi alte persoane străine de acest ansamblu, el încasând şi o sumă mare de bani la capitolul <<învăţământ>>, fără ca măcar hotărârea privind acordarea banilor să fie aprobată în Consiliu Local”, susţine unul dintre învăţători, care menţionează chiar că ultima şedinţă a Consiliului Local Dragoteşti s-ar fi ţinut în aprilie. Suma care ar fi fost încasată de primar pentru deplasare, bani de la bugetul local, trecuţi la capitolul ,,învăţământ”, deşi cei plecaţi nu mai sunt elevi ai Şcolii Corobăi, ar fi în sumă de 300-400 de milioane de lei vechi.

Adjunctul Şcolii Populare de Artă, cu fiul în Germania

ansambluÎnvăţătorii susţin, de asemenea, că gestul selectiv al primarului Vili Pasăre ar fi creat mari nemulţumiri în rândul celor lăsaţi acasă. ,,Cei rămaşi acasă, atât elevii cât şi părinţii lor, sunt foarte supăraţi şi ameninţă că nu vor mai participa la acţiunile viitoare la care vor fi convocaţi. Noi ca instructori suntem, de asemenea, indignaţi de cele întâmplate , considerând că măcar unul dintre noi ar fi trebuit să fi însoţit elevii, membrii ai ansamblului, care ar fi trebuit să plece toţi în Germania”, susţine Petre Păsărescu. De fapt, delegaţia lui Vili Pasăre cuprinde 20 de persoane, adică 12 membrii ai ansamblului, primarul şi fiul său absolvent de clasa a VIII-a la o şcoală din Târgu-Jiu, directorul adjunct al Şcolii Populare de Artă, Ştefan Popescu şi fiul său, şi încă patru copii, odrasle a unor prieteni apropiaţi. Delegaţia a părăsit Dragoteştiul pe data de 30 iunie, întoarcerea acasă urmând să aibă loc la finalul acestei săptămâni. Ansamblul va susţine doar două spectacole în Germania.

La primărie, ,,cuibul” gol

Lipsa primarului Vili Pasăre de la Primăria Dragoteşti nu prea este simţită de subalternii edilului local. Asta deoarece ieri, la primărie, salariaţii contactaţi telefonic fie se făceau că nu ştiu nimic de plecarea primarului, fie nu erau prin instituţia publică. Lui Alexandru Păsărescu, viceprimarul lăsat la cârma primăriei de primarul Pasăre, nu i s-a prea auzit, în ultimele zile, ,,ciripitul” prin instituţia publică, fapt care denotă încă o dată că la Dragoteşti, ,,cuibul” lui Pasăre a cam rămas, pentru o perioadă, gol.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here