Părinţii acuză: Bebeluşul decedat la Craiova, suspect de hemoragie cerebrală în timpul internării de la Târgu-Jiu

166

Eduard Diaconescu şi Maria Cerasela Diaconescu, părinţii bebeluşului decedat săptămâna trecută la Spitalul nr. 1 din Craiova, la zece zile de la naşterea efectuată la Târgu-Jiu, nu renunţă la intenţia, anunţată odată cu moartea copilului, de a cere socoteală medicului care, în opinia lor, s-ar face vinovat de malpraxis. Acuzele părinţilor se îndreaptă către medicul pediatru Elena Iliescu, doctoriţa fiind cea care a supravegheat bebeluşul pe timpul internării, după ce a fost adus pe lume, la spitalul din municipiu. Părinţii vor beneficia de altfel de ajutorul specializat al unei case de avocatură cunoscute din capitală în demersul lor de a-şi face dreptate, aceştia având convingerea că bebeluşul a făcut un accident cerebral pe timpul în care a fost internat în secţia de neonatologie a Spitalului Judeţean din Târgu-Jiu.

După ce şi-au îngropat copilul decedat în urmă cu o săptămână la spitalul din Craiova, părinţii bebeluşului au intrat în posesia documentelor care le-ar releva faptul că, copilul lor ar fi suferit complicaţii medicale, după naştere, pe timpul internării de la Târgu-Jiu. Mai precis, soţii Diaconescu au convingerea că bebeluşul lor a făcut o hemoragie cerebrală de care ei nu au fost anunţaţi. De altfel, copilului i s-a administrat pe timpul internării un tratament neobişnuit pentru un bebeluş sănătos şi, de asemenea, i s-a făcut o radiografie fără ca mama să fie înştiinţată în acest sens.

Stop-cardiorespirator urmare a hemoragiei cerebrale
“Avem suspiciunea că, copilul nostru a făcut complicaţii în timpul internării la Târgu-Jiu de care nu ni s-a spus nimic. Certificatul medico-legal atestă că bebeluşul a murit din cauza unui accident cerebral biventricular. Când a ajuns la spital la Craiova el avea deja hemoragie cerebrală ventriculară”, a declarat Eduard Diaconescu, tatăl bebeluşului. Acesta a anunţat, în acest sens, că nu va renunţa la demersul de care a vorbit în urmă cu o săptămână. “Nu renunţ. Vreau ca medicul pediatru să răspundă pentru faptele sale, dacă se dovedeşte că a făcut malpraxis”, a declarat părintele care susţine că, copilului său i s-a administrat un tratament care nu se preta la un bebeluş sănătos. Părintele bănuieşte că, complicaţia de care ar fi suferit copilul s-a produs în a treia sau a cincea zi de la naştere.

Avocaţi specializaţi în malpraxis
Deja un avocat din capitală, specializat în malpraxis, a luat legătura cu Eduard Diaconescu şi îl va reprezenta pe acesta în instanţă pro-bono. Casa de avocatură în cauză este specializată în cazuri de malpraxis şi deja a intrat în posesia documentelor pe baza cărora îşi vor consolida demersul în instanţă. Deocamdată, părinţii nu au făcut o plângere la Colegiul Medicilor Gorj împotriva pediatrei Iliescu şi nu au făcut nici vreo plângere la organele de cercetare penală. Vor face acest lucru ghidaţi însă de avocaţi.
Reamintim că băieţelul adus pe lume de tânăra mămică de 21 de ani, pe 22 decembrie, a luat nota 9 la naştere, notă maximă pentru un bebeluş născut prin cezariană. Acesta avea 3.200 de grame şi 51 de cm la naştere. A decedat însă zece zile mai târziu la spitalul din Craiova. Medicii din Târgu-Jiu au susţinut că pe timpul internării în această unitate medicală acesta ar fi fost sănătos. Părinţii spun însă contrariul.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here