Pandurii a blocat conturile de la CEO

338

Situație dificilă la Complexul Energetic Oltenia, după ce executorul judecătoresc la care a apelat Pandurii pentru a-și recupera banii datorați clubului a reușit să blocheze conturile producătorului de energie. CEO a transmis, miercuri, o adresă către administratorul judiciar al clubului prin care îi cere să facă demersurile necesare deblocării conturilor, în caz contrar compania urmând să aibă probleme financiare. Clubul a câștigat într-o primă fază a procesului cu acționarii circa 2 milioane din partea acestora, decizia fiind executorie, chiar dacă nu e definitivă. Compania a transmis însă că dacă va câștiga la Curtea de Apel Craiova banii care vor ajunge la Pandurii în perioada următoare vor fi mai greu de recuperat ulterior. La Craiova clubul speră însă să câștige mai mult decât cele 2 milioane de euro și atunci lucrurile ar putea deveni și mai complicate pentru Complexul Energetic Oltenia.
„Vă rugăm să solicitați Biroului Executorului Judecătoresc Constantin Cerbulescu deblocarea tuturor sumelor indisponibilizate după data primirii certificatului de grefă și să permiteți utilizarea conturilor fără reținerea sumelor care se alimentează zilnic și eliberarea sumelor poprite de toate instituțiile bancare, cu excepția unei singure bănci care a confirmat poprirea sumei pe care o solicitați. Solicităm aceasta întrucât condiționarea utilizării conturilor curente conduce la obligarea societății la accesarea liniilor de credit generatoare de costuri suplimentare, neachitarea la termen a obligațiilor către bugetul de stat și a ratelor la creditele contractate, precum și întârzieri la achitarea facturilor cu posibilitatea suportării unor penalități contractuale”, se arată în adresa CEO. Compania mai menționează că există pericolul să nu își poată onora contractele de furnizare a energiei electrice, dar și să își plătească salariații, despre contractarea unor noi împrumuturi bancare neputând fi vorba în acest context.
Complexul Energetic Oltenia este primul dintre acționarii de la Pandurii care este executat silit, pe listă aflându-se Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu și Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here