Ogârlaci în locul lui Burlan, Medinţu şi Motocu adjuncţii lui Ciurel

138

deschidereDupă procesul de ieri de la Tribunalul Gorj, când Complexul Energetic Oltenia(SNLO) a fost înmatriculat de instanţa de judecată, procedura privind realizarea Complexului Energetic Oltenia(CEO) intră în linie dreaptă, în ciuda faptului că liderul FNM, Constantin Creţan, susţine că va merge pe calea instanţei pentru stoparea procedurii de înfiinţarea a conglomeratului energetic şi minier. Şi conducerea CEO face paşi pentru preluarea noilor atribuţii, şi înlocuirea treptată a unora dintre actualii şefi din minerit şi energie. Deocamdată pe făraş se află directorul general al Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia(SNLO), Daniel Burlan, şi directorul general al Complexului Energetic Rovinari, Tiberiu Trotea. Burlan va fi înlocuit cu Vasile Ogârlaci, care va conduce partea de minerit din CEO, ce cuprinde în cea mai mare parte SNLO, iar Trotea, posibil, cu Aurel Medinţu, fost director la CE Turceni.

CEO nu mai are şanse a se stopa, după decizia de ieri a Tribunalului Gorj, urmând ca, în aceste zile, noua societate să intre în posesia Codului de Identificare Fiscală, adică a CUI-ului şi a J-ului, adică a numărului de indetificare de la Registrul Comerţului. În paralel, viitorii şefi din CEO, Constantin Bălăşoiu(director general), Laurenţiu Ciurel(director Divizia Energetică), Vasile Ogârlaci(Divizia Minieră), Veronica Nica(director Divizia Economică), Sorin Alecu(Divizia de Dezvoltare şi Investiţie), ultimii doi fiind directori ai Complexului Energetic Craiova, se pregătesc şi ei pentru noile atribuţii. Laurenţiu Ciurel s-a şi deplasat marţi la Craiova pentru o întâlnire cu noua echipă de conducere a CEO, solicitând pentru început o organigramă a noii structuri, mai ales că acesta trebuie să coordoneze şi să conducă activitatea celor trei termocentrale din Gorj, de la Turceni, Rovinari şi Craiova. ,,Deocamdată organigramele şi le fac fiecare dintre cei din conducere”, a explicat Ciurel, ieri, menţionând că vrea să lucreze la cele trei unităţi numai cu directori energeticieni.

Motocu, Medinţu şi Tudor, şefii termocentralelor

De fapt numai Tiberiu Trotea, actualul director general al Complexului Energetic Turceni, este singurul care nu îndeplineşte criteriile stabilite de Ciurel. Acesta a avut funcţii de conducere în minerit şi este la bază miner, în niciun caz energetician. Ciurel explică faptul că nu are nimic cu Trotea dar vrea să lucreze cu specialişti în energie. ,,Vreau să lucrez cu energeticieni nu cu mineri. Fără supărare pentru Trotea, acesta poate să lucreze eventual cu Ogârlaci, deoarece tot ce va ţine de minerit şi la termocentrale trece în subordinea acestuia”, a explicat, franc, Ciurel. În ce priveşte directorii de la Turceni, Rovinari şi Craiova, Ciurel susţine că nu există discuţii bătute în cuie dar sunt ceva nume vehiculate şi la acest capitol. ,,S-a discutat şi de Medinţu şi de Pisc, la Rovinari încă nu este ceva stabilit. S-a discutat, da, şi de Medinţu dar şi de alţii”, a declarat Ciurel, spunând că Marian Motocu, directorul general al CE Turceni are şanse maxime să rămână pe funcţie ca şi Viorel Tudor de la CE Craiova, actualul director de investiţii şi reparaţii a unităţii din Bănie.

Schimbarea lui Burlan, chestiune de zile

Astfel, urmare a noilor decizii luate la Craiova şi a celor ce vor fi discutate săptămâna viitoare cu noul ministru al Economiei, schimbarea lui Daniel Burlan de la cârma SNLO este o chestiune de zile. Burlan poate să îşi facă astfel bagajele în această săptămână şi să se pregătească să revină la Cariera Lupoaia de unde a şi fost promovat în conducerea SNLO, iniţial ca director tehnic şi apoi ca director general. Locul lui Burlan va fi luat de Vasile Ogârlaci, recunoscut drept un bun specialist de Laurenţiu Ciurel, şi alţi salariaţi ai SNLO. Acesta are un doctorat în domeniu, a fost director la Poiana, Berbeşti şi Gârla, acum fiind director al Direcţiei Miniere din CE Craiova. Tatăl lui Vasile Ogârlaci a fost la fel un profesionist, ocupând funcţii de maximă importanţă în mineritul gorjean dar şi la nivel naţional.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here