Noi amenzi pentru transportatorii de persoane

344

Mai mulţi gorjeni care efectuau transport rutier public de persoane cu autovehicule ce au capacitatea mai mare de 8+1 locuri sau cu autoturisme neautorizate au fost sancţionaţi de poliţişti în cadrul unei acţiuni ce s-a desfăşurat săptămâna trecută. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate depăşeşte suma de 24.000 de lei.

Poliţiştii gorjeni au efectuat în cursul săptămânii trecute o acţiune pentru prevenirea şi combaterea oricăror abateri de la respectarea normelor legale de către participanţi la trafic care efectuează transport rutier public de persoane cu autovehicule ce au capacitatea mai mare de 8+1 locuri şi de către cei care transportă persoane cu autoturisme neautorizate. Pe parcursul acestei acţiuni au fost constatate mai multe nereguli, sancţionate cu amenzi în valoare totală de peste 24.000 de lei. „La data de 29 octombrie a.c., poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Gorj au controlat legalitatea transportului de persoane, ocazie cu care au verificat aproximativ 50 de autovehicule şi au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale, din care 11 pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. 195/2002 Rep. privind circulaţia pe drumurile publice, una pentru nerespectarea normelor Legii 38/2003 privind transportul persoanelor în regim de taxi, 9 pentru nerespectarea prevederilor O.G. 15/2002 privind tariful de trecere şi de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România şi 3 pentru alte acte normative. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate este de 24.180 de lei”, a precizat Lucian Stroe, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Taximetrist fără autorizaţie, sancţionat de poliţişti
Printre persoanele amendate de poliţiştii gorjeni în cadrul acestei acţiuni se numără şi un bărbat de 64 de ani, din comuna Băleşti. Acesta a fost depistat în timp ce conducea pe strada Aleea Digului, din municipiul Târgu-Jiu, un autoturism care efectua în mod repetat, contra cost, transport public în regim de taxi, fără a deţine autorizaţie taxi valabilă. Bărbatul fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei şi s-a luat măsura complementară a suspendării dreptului de utilizare a autovehiculului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare şi a plăcuţelor cu numărul de înmatriculare.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here