Motocu, apărat la proces de avocatul fostului primar Solomon

678

Directorul Diviziei Energie a Complexului Energetic Oltenia(CEO), Marian Motocu, şi-a luat avocat cu notorietate pentru a scăpa de acuzaţiile care i se aduc în dosarul penal aflat pe rolul Tribunalului Gorj. Motocu a apelat astfel la serviciile avocatului Sebastian Răduleţu, din Craiova, avocat care i-a asigurat apărarea fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon, în 2010 când edilul din Bănie a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Motocu a luat în serios calitatea sa de inculpat în dosarul penal de abuz în serviciu ce a fost instrumentat de procurorii Parchetului Târgu-Jiu. Pentru a avea o apărare excelentă, a apelat la avocatul cabinetului craiovean „Oancea, Răduleţu şi Gherghe”, Sebastian Răduleţu fiind unul dintre avocaţii care i-au asigurat apărarea fostului primar al Craiovei, Antonie Solomon. Deşi putea să apeleze la Casa de Avocatură “Boştină şi Asociaţii” care au contract cu CEO, Motocu a preferat acest avocat recomandat de Solomon. Să nu uităm că soţia lui Motocu lucrează în Primăria Craiova, până pe 10 iunie, Solomon fiind şeful ei.

O amânare, aportul lui Răduleţu
Deja avocatul Răduleţu, şcolit şi prin străinătate, s-a prezentat în faţa instanţei de judecată a Tribunalului Gorj obţinând o amânare pentru clientul său, Marian Motocu. Astăzi Rădulescu trebuie să se prezinte iar în faţa magistratului care judecă cauza în care CEO, unde director este şi Motocu, s-a constituit parte civilă. Iniţial, CE Turceni a apărut parte civilă în proces dar urmare a realizării CEO, partea civilă s-a schimbat.
La termenul de astăzi, cu siguranţă se va mai obţine o amânare până în septembrie, după vacanţa judecătorească.

Cinci termene în proces şi o amânare pentru vacanţa judecătorească
Marian Motocu, directorul Diviziei Energie a CEO, a fost trimis în judecată în aprilie 2012 pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, alături de încă trei persoane, unul fiind fostul director comercial al Complexului Energetic Turceni, Dan Gavrilescu. Cei patru au fost găsiţi vinovaţi de încheierea unui contract pentru achiziţionarea de amoniac cu încălcarea prevederilor legale: „Dan Gavrilescu, în calitate de director al Direcţiei Comerciale din cadrul CE Turceni, Marian Motocu, în calitate de director al Direcţiei Tehnice – Direcţia Energie, şi Paul Preda, în calitate de şef Birou Plan – Devize la Direcţia Tehnică, cu ştiinţă, şi-au îndeplinit în mod defectuos sarcinile de serviciu, prin contractarea, în numele societăţii, de la furnizor a unei achiziţii de amoniac soluţie 25%, prin încălcarea prevederilor legale în materie referitoare la calificarea ofertanţilor, fiind alocate fondurile necesare pentru atribuirea acelui contract“, se menţionează în comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu. Prejudiciul creat CE Turceni, şi acum CEO, se ridică la peste 800 milioane lei.
Anamaria Stoica
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here