Ministrul Muncii nu a venit la Gorj că liderii CEO erau la mare! Ce a făcut Budăi? A plecat și el la Mamaia

1085

Marius Budăi, ministrul Muncii, a fost așteptat la finalul acestei săptămâni în Gorj, având programată o întâlnire cu liderii de sindicat din CE Oltenia pe tema reducerii vârstei de pensionare pentru mineri. Miercuri, ministrul nu și-a respectat promisiunea de a da ochii cu pensionarii și cu liderii interesați de soarta salariaților aflați în prag de pensionare, după ce a motivat că liderii de sindicat cu care ar fi trebuit să se vadă plecau pe litoral la o întâlnire sindicală. Joi însă ministul era, pe litoral, în hotelul din Mamaia unde sunt cazați câteva zeci de sindicaliști din CEO, vorbind cu cei prezenți despre concedieri colective, înechitățile salariale, dar mai puțin de reducerea vârstei de pensionare, atât de dorită de personalul îmbătrânit al companiei gorjene.

Ministrul Muncii, Marius Constantin Budăi, a fost ieri în dialog cu sindicaliştii din cadrul Cartel ALFA, au anunțat reprezentanții acestei structuri, pe pagina proprie de socializare. Întâlnirea s-a purtat în una din stațiunile de pe litoralul românesc, mai exact la Mamaia, loc în care sindicaliștilor și s-a plătit de CEO, cheltuielile aferente de deplasare, cazare, masă și diurnă pentru cele trei zile de activitate sindicală îmbinată cu activități specifice de turism.

În sală, cu ministru, s-au aflat și sindicaliști din CEO, printre cei care s-au văzut la discuții fiind în special lideri ai FNME. Constantin Mitrescu, Dumitru Pârvulescu și Nicolae Bădița sunt trei dintre liderii brozați bine care au participat la dialogul cu ministrul Budăi, ratat în Gorj pentru că respectivii au plecat la mare.

,,Modificarea legii dialogului social, situația negocierilor colective, probleme din sistemul public de salarizare, inechitățile din sistemului de pensie, salarizarea din sistemul economic si lipsa coeficienților de ierarhizare, situația transferului de taxe, reglementarea coşului minim de consum pentru un trai decent, printre problemele abordate şi discutate în prezența ministrului.

Mulțumim domnului Ministru pentru disponibilitate şi sperăm că dialogul va fi urmat de măsuri care să ducă la îmbunătățirea situației lucrătorilor din România”, au mai postat cei de la Cartel Alfa.

Nu se cunaoște dacă ministrul va mai bifa o întâlnire la Gorj dacă tot a avut una pe litoral cu liderii FNME. Pe litoral se află, de altfel, și liderii SMEO iar săptămâna trecută au fost și cei ai Federației Univers.

A.STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here