Miki doseşte posturile vacante pentru pilele din afara CJPC Gorj

308

Două posturi sunt vacante în cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj, de luni bune, dar reprezentanţii instituţiei nu se grăbesc însă să le facă publice, probabil, din dorinţa de a stabili dinainte ocupanţii acestora. Cel puţin asta este părerea unora dintre cei aflaţi în relaţii cu CJPC Gorj, interesaţi de postul de consilier juridic, devenit vacant încă de anul trecut când comisarul-şef adjunct al instituţiei Daniela Miki a promovat în această funcţie de conducere. Mai există, de asemenea, un post vacant de comisar superior, eliberat de Rodica Braia, intrată din aprilie la pensie, pentru care există, de asemenea, doritori.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj, condus de la finalul anului trecut, cu acte în regulă, de către Daniela Miki, fosta juristă a instituţiei, are două posturi vacante de consilieri. Este vorba despre ex-postul actualului comisar-şef, cel de consilier juridic, care este de altfel post de consilier principal. Postul a fost eliberat de Miki odată cu promovarea sa ca şi comisar şef adjunct, în urma concursului de la ANFP pe care l-a trecut, urmare a unei contestaţii. Aceasta la 2 sutimi de limita care îi permitea ocuparea funcţiei, după concurs.
Mai precis, Daniela Miki a obţinut punctajul de 7,02 la concursul în cauză, fiind unica participantă la examen, în condiţiile în care dacă nu lua 7 era picată. Fostul post a lui Miki este astfel vacant de la jumătatea lunii decembrie anul trecut dar acest lucru este prea puţin cunoscut deoarece nu se vrea să se ştie asta.

Vacantarea posturilor, publică la nivel de CRPC
Este de altfel explicabil fenomenul, postul acesta ca şi altul de consilier superior putând fi ocupate după simpla publicare a vacantării lor la Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorului(CRPC) de la Craiova.
Astfel cei din Gorj nu vor şti niciodată când se organizează concursul, asta dacă se va face asta, anunţul publicându-se în judeţul vecin, departe de ochii celor interesaţi. Data concursului nu s-ar cunoaşte, de asemenea, în Gorj, iar la examen s-ar duce doar cei pe care îi vrea conducerea CJPC.

Braia, la pensie după medical
La fel se întâmplă şi cu postul Rodicăi Braia, fost comisar-şef al CJPC Gorj înainte de Miki. Postul lui Braia este vacant de la 1 aprilie, fosta ocupantă intrând la pensie după un concediu medical prelungit, derulat în ultimele luni. Postul de consilier superior pe control este astfel vacant, dar acest fapt este un secret bine păzit la CJPC.
Asta, probabil, şi pentru că, neoficial, ambele posturi au ocupanţi deja, în cauză fiind vorba despre odraslele unor politicieni.

Giurcău a organizat examen, dar Miki s-a îmbolnăvit
Pentru a se înţelege de ce sunt capabili actualii comisari din CJPC pentru a stopa un concurs vă dăm un singur exemplu.
Astfel, în decembrie 2012, Mădălin Giurcău, pe atunci comisar-şef al CJPC Gorj, a obţinut însă din partea ANFP scoaterea la concurs pentru un post de comisar superior pe perioadă determinată. Examenul nu s-a mai ţinut întrucât toţi comisarii din comisia CJPC, din care făcea parte din Daniela Miki, a intrat în concediu medical, concursul fiind anulat. De altfel, concursul trebuia ţinut pentru a se găsi un înlocuitor pentru comisarul Daniel Horcea, aflat în concediu pentru creşterea copilului. Cât a stat Horcea în concediu în locul său nu a venit nimeni, comisarii, colegi cu acesta, nedorind să-i găsească un înlocuitor, nici măcar pentru câteva luni.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here