Media – o armă teribilă în mâinile unor forțe care se folosesc de ea

358

Motto 1: “O minciună spusă de o mie de ori sau de zece mii de ori rămâne tot minciună. Repetată de un milion de ori, ea devine adevăr.”(Goebers, ministrul propagandei naziste)
Motto 2: “Încercând să pătrunzi nepătrunsul /Mai mult te scufunzi tu întrânsul/Și-ți trebuie timp ca apoi/Să te-ntorci înapoi.” (după Victor Hugo)

Recenta dispută din cadrul PNL-ului privind alegerea organului de tineret al PNL, dispută la care a luat parte și Dl. Bușoi, președintele organizației PNL București mi-a amintit un episod din urmă cu câțiva ani în care Dl. Bușoi s-a “scufundat” întrânsul de parcă demiterea fostului primar general Dr. Oprescu era o chestiune vitală pentru dansul. Și într-adevăr era deoarece tânjea la postul de primar general al capitalei.
Îmi amintesc ca azi cum era ora 9 AM și Dl. Bușoi tuna și fulgera împotriva Dr. Oprescu. Vă amintiți și dumneavoastră dragi concetățeni câte a îndurat Dr. Oprescu, săptămânii de chin purtat de la arest la spital și înapoi.
Distrugerea carierei Dr. Oprescu a fost pregătită mediatic cu o zi înainte printr-un interviu luat la repezeală și multe din răspunsurile lui erau folosite apoi de DNA ca acuzații.
Spun asta deoarece Dl. Bușoi venise la televiziuni să-i cânte prohodul primarului general.
Până la urmă s-a dovedit că toate acuzațiile împotriva renumitului chirurg erau false și a fost declarat nevinovat.
Turba de furie Dl. Bușoi și ceilalți liberali care se doreau primari generali.
Ne amintim cum vuia presa pro și contra, cum PNL încerca să atragă persoane străine care să candideze la postul de primar general.
Am amintit de acest caz pentru a dovedi încă o dată ca DNA-ul a tăcut mâlc după ce îl chinuise atâta amar de zile și nopți pe doctorul bolnav.
Și revenind la actualitate acum câteva zile tot Dl.Bușoi comentând unele sondaje de opinii mințea cu nerușinare că sondajele nu sunt adevărate și PNL-ul e cel mai puternic partid. Astăzi 23.10 a.c. președintele PNL-ului îl acuza pe șeful comisiei de cercetare a SRI că este un mafiot, iar o doamnă din cadrul unui canal tv comentând reclamația Dl.Tăriceanu la Curtea Constituțională privind acuzațiile împotriva miniștrilor din PSD care au demisionat fiind acuzați pe nedrept de călcarea legii ceea ce nu era adevărat și revenind la doamna cu pricina aceasta spunea că intervenția Dl.Tăriceanu la CC este fără sens întrucât Curtea Constituțională a răspuns o dată la un caz privind ordonanța cu justiția în care s-a amestecat pe nedrept DNA-ul. Este o stare de veșnică beligerantă între PNL-ul care se vrea la putere cu orice preț și PSD-ul care este și el la rândul lui într-un război intern din care speram să iasă învingătoare rațiunea, iar Dl. Dragnea și primul ministru să conlucreze pentru binele țării.
PS: Amintesc că nu s-ar fi ajuns la disensiunile din PSD dacă domnul de la Cotroceni l-ar fi acceptat de la început pe Dl. Dragnea în funcție de premier. Sper că venirea lui noiembrie va mai răcori mințile înverșunate și toți vor conlucra pentru binele României. Nu are nici o scuză șeful de la Realitatea, să acuze într-un mod trivial fruntașii PSD-ului pentru care ar trebui să-și ceară scuze.
Gh.Rădulescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here