Mașină luată de ape, în Gorj

198

Ploile torenţiale au făcut pagube și în județul Gorj. Luni, o mașină aflată în mers pe DN 67 B, în comuna Licurici, a fost luată de viitură și aruncată în șanț. Speriată, șoferița a coborât din autoturismul care s-a oprit în șanț și a fugit, după ce a scăpat nevătămată. Apa a acoperit carosabilul, depășind un metru, în unele zone. Potrivit IGSU, în urma ploilor abundente, luni, au fost înregistrate efecte la nivelul a 22 de localităţi din 11 județe.
„În urma ploilor căzute și a vântului puternic din cursul zilei de ieri și din timpul nopții au fost înregistrate efecte de vreme rea în 22 localități din 11 județe: Arad, Argeș, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Mehedinți, Olt, Suceava, Teleorman și Vâlcea.
Salvatorii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din 7 locuințe, 16 curți, 18 subsoluri și beciuri.
În acest moment nu mai sunt situații care să impună intervenția echipajelor ISU. La solicitarea cetățenilor sau autorităților locale, pompierii militari pot acționa pentru curățarea și decolmatarea fântânilor, dar și pentru înlăturarea celorlalte urmări ale ploilor abundente.
Pe durata manifestării avertizărilor hidrometeorologice Cod Portocaliu, la nivelul unităților IGSU din județele vizate au fost activate grupele operative și centrele județene de coordonare și conducere a intervenției din care fac parte reprezentanți ISU și ai instituțiilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.
Evoluţia vremii și a situației operative din țară este permanent monitorizată prin Centrul Operaţional Naţional al IGSU, la nevoie fiind posibilă dispunerea măsurilor suplimentare pentru asigurarea intervențiilor de urgență”, au precizat reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
Și ieri, 20 localități din județul Gorj s-au aflat sub avertizare cod galben de averse, intensificări de scurtă durată ale vântului, descărcări electrice şi grindină de mici dimensiuni, însă nu au fost înregistrate incidente.
L.F.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here