Marșul pentru Viață 2016, la Târgu-Jiu

305

Anul acesta, pe 26 martie, municipiul Târgu Jiu va intra din nou în rândul marilor orașe ale României și ale Europei, cu ocazia organizării celei de-a patra ediții a Marșului pentru Viață. În 2016, Marșul pentru Viață se desfășoară simultan în peste 120 de orașe din România și Basarabia (Republica Moldova). De asemenea, Marșul pentru viață se desfășoară anual în mii de orașe din întreaga lume, atrăgând milioane de oameni: în 2016, doar în capitala statului Peru, la Marșul pentru viață au participat peste 750.000 de persoane!

După cum se știe, la nivel oficial, România a înregistrat peste 22 de milioane de avorturi în ultimii 50 de ani. Practic, în acești ani, am pierdut încă o Românie. Din păcate, dacă la alte capitole suntem codași în Europa, la capitolul vieți pierdute prin avort suntem fruntașii Europei.
Acest lucru nu a rămas fără urmări: populația României scade în mod constant și îngrijorător, specialiștii Academiei Române avertizând că zone întregi ale țării vor fi depopulate, în următorii 30-40 de ani. Între acestea se află, din păcate, și Oltenia.
Asociația “Down Art Therapy” (DART), Asociația ”Pro Vita” – filiala Gorj, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși din România ( ASCOR) – filiala Târgu Jiu și Asociația “Vasiliada” – filiala Târgu Jiu îi invită pe toți gorjenii care prețuiesc viața la ediția a IV-a a Marșului pentru Viață.
Plecarea se va da la ora 13.15, din fața Bisericii “Înălțarea Domnului”, din zona Paralela 45. Traseul va fi următorul: str.Victoriei – Piața Prefecturii – Masa Tăcerii – Poarta Sărutului – Coloana Fără Sfârșit.
Tema marșului de anul acesta este “Pentru viață, pentru femeie, pentru familie”, prin care dorim să arătăm că binele femeii însărcinate nu este opus binelui copilului pe care îl poartă, ci se construiesc unul pe altul, și că familia și societatea au de câștigat dacă sprijină femeile în perioada de sarcină, în general, și femeile aflate în criză de sarcină, în particular.
Dar Ziua “pentru viață” de la Târgu-Jiu nu se va termina aici.
De la ora 17.00, organizatorii au pregătit o conferință cu tema: “Autism, Sindrom Down – diz-ABILITATE?”. Pe acest subiect vor discuta invitații: Laura Chilnicean, președintele Asociației “Înțelege Autismul” din Arad și Liana Maria Vîslan, președintele Asociației “Langdon Down Oltenia – Centrul Educațional Teodora” din Băilești (Dolj).
Conferința va avea loc în incinta Universității “Constantin Brâncuși”, la Facultatea de Inginerie, sala A016 (Intrarea din Calea Eroilor). Intrarea este liberă, doritorii urmând să fie întâmpinați cu stand de carte.
Detalii despre eveniment se găsesc pe pagina de facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/MarsulpentruViataTgJiu .
Organizatorii pot fi contactați la numărul: 0768 357 675.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here