Ma(ca)covei cu ură şi venin portocaliu!

274

foto predoA discuta la nesfârşit despre tentativa de sinucidere a fostului prim ministru Adrian Năstase, fost preşedinte al PSD şi al Camerei Deputaţilor şi ex-ministru de Externe al României este, într-o deplină libertate, la îndemâna oricui. De la simplii cititori la ex-miniştri şi foşti inamici politici. Cum este cazul europarlamentarului (PDL) Monica Macovei, fost ministru al (In)Justiţiei. Că a fost, că n-a fost. Mai toţi nepricepuţii îşi dau cu presupusul, în vreme ce oamenii de bun simţ şi chiar specialiştii fac pasul înapoi. Şi cugetă.

Pe lângă alte afirmaţii de ţaţă, necum de ex-ministru al (In)Justiţiei, Monica Macovei, cu nonşalanţă presărată din greu cu nesimţire, a mai spus: „Am dubii că diagnosticul lui Năstase este corect…”. Făcând referire la eminentul prof.dr. Brănişteanu, ex-senator PSD şi, zice ea, cercetat penal. Care Brănişteanu este în libertate şi recunoscut ca un reputat specialist. Dar despre caz s-a mai pronunţat şi un alt reputat chirurg în refacerea ţesuturilor prin chirurgie plastică, prof.univ.dr. Ioan Lascăr. De care ilustra ex-procuror comunist şi, cândva, mai în tinereţe membră MISA. Ba chiar implicată în fuga din ţară a Gurului MISA – Gregorian Bivolaru, coleg din copilărie al lui Adrian Năstase la Tărtăşeştii de Dâmboviţa. Căruia Adrian Năstase nu i-a luat apărarea, de unde şi pica fostei dudui amorezate de unul parcă Talpalagă. Unul mai tânăr decât ea, mai viril şi inept gazetarolog băsescian. Bine plătit, bieneînţeles! Dacă ea are dubii în probleme medicale, apartenenţa la procuratura comunistă este total fără dubii. Plus că-i fostă ministresă portocalie a (In)Justiţiei băsesciene. Descalificante mai sunt şi opiniile Doamnei Ma(ca)covei care s-a antepropunţat în Dosarul Trofeul calităţii. Judecat de o ex-consilieră a „mitraliorului” băsescian Daniel Macovei(Starostele peste DNA!), care nici măcar nu avea nominalizarea ca judecător capabil să dea o decizie juridic corectă. Poate doar ca pedeapsă într-un Dosar politic. Unul tras de păr.
Scăpată de pe lanţ, s-a mai aruncat şi în alte aberaţii demne de o ţaţă, nicidecum de un fost ministru, fie el şi al (In)Justiţiei. Cică la recurs nu se pot administra probe, iar vulgul necopt la minte o asculta pe hale televizii cu ochii holbaţi. Că, n-aşa, vorbea o ex-ministră. Ce are virusul de tip B. De la Băsescu!
Başca faptul că nu-i capabilă să facă distincţie între un condamnat la executarea unei pedepse, de Adrian Năstase este vorba, şi un deţinut. Calitate la care Adrian Năstase nu ajunsese. Deţinutul este acela care-i trecut în răbojul de la intrarea într-o puşcărie, e îmbrăcat în zeghe, după gratii, şi are drepturi limitate. Ultimele două aberaţii ale fostului procuror comunist, cele vizavi de detenţie, se-nvaţă în anii doi şi trei ai unei facultăţi de drept. Ori Adrian Năstase, până astăzi, nu a fost şi nu este deţinut. Nici măcar deţinut politic (ci doar condamnat politic). Aşa cum l-ar vrea Monicuţa, presupusa amantă a lui Talpalagă. Toate astea se petrec în regimul băsescian, înainte de a-şi da duhul. Un regim al cărui vârf de lance a fost şi, se pare, rămâne, ce-a scăpată rău de pe lanţul şi din hăţurile democraţiei. Coana MISA Ma(ca)covei. Actualmente europarlamentar cu, oarece imunitate. Deşi i s-a cerut, „Buldogul” de Vasile Blaga, în numele a ceea ce a mai rămas din PDL, nu s-a disociat de afirmaţiile necontrolate ale Monicăi Ma(ca)covei despre ministrul de Interne Ioan Rus şi dialogurile telefonice ale acestuia cu Adrian Năstase. Comise fără aprobarea ei ori a serviciilor aflate la cheremul lui Traian Băsescu. Un Băsescu aflat în corzi şi care, speriat de avertismentul lui Crin Antonescu, preşedintele PNL, îl va accepta ca ministru al Culturii pe senatorul PNL Puiu Haşotti, după ce-l împroşcase cu noroi. Iar Puiu Haşotti este, precum Nicolae Iorga, un mai român decât mulţi români. Fiind aromân! Scandalurile provocate de vapăorean se vor sfârşi cândva. Astăzi, la CSAT se va vedea cu primul ministru Victor Ponta şi, probabil, în numele bunului simţ şi al democraţiei vom afla că la Bruxelles România va fi reprezentată de cine trebuie: de Victor Ponta ca prim ministru, de L. Orban, ministrul Absorbţiei Fondurilor Europene, şi de Andrei Marga, ministrul de Externe. N.R. Lucian Bolcaş, unul dintre avocaţii lui Adrian Năstase, a răspuns atacurilor făcute de Monica Macovei la adresa fostului premier: „Ceva mai jegos şi mai scabros n-am văzut în viaţa mea. M-am săturat de mârlănie. Este vorba de viaţa unui om, chiar dacă ai fost adversar politic şi ai resentimente. Monica Macovei nu poate să respecte nici măcar moartea unui adversar politic.”
Ion Predoşanu

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here