Liberalii din Gorj au interdicţie la afacerile cu PDL-ul

154

pnl sediuÎnainte cu câteva zile de vizita de la Gorj a preşedintelui PNL, Crin Antonescu, şeful partidului coboară milităria jos din pod îndreptându-şi atenţia şi spre liderii organizaţiilor judeţene. Antonescu le-a transmis la Comitetul Naţional Executiv al PNL, liderilor de organizaţii din judeţ, aici nefăcând excepţie Gorjul, că a venit timpul să rupă legăturile firave existente cu PDL-ul şi să treacă la treabă, renunţând totodată la afacerile cu Puterea, cu acest partid şi cu unităţile conduse de “portocalii”.

Dian Popescu, preşedintele PNL Gorj, susţine că vorbele lui Crin Antonescu nu au fost tocmai acestea, dar menţionează că atât el cât şi alţi liberali din organizaţia gorjeană nu fac afaceri cu PDL-ul ori cu unităţile conduse de pedelişti.

Comitetul Naţional Executiv (CNEx) al PNL a fost diferit faţă de alte întruniri asemănătoare. De data aceasta, cel puţin potrivit pesurse.ro lucrurile au fost destul de diferite, Crin Antonescu având o poziţie radicală şi critică la adresa liderilor liberali din teritoriu. Potrivit site-ului amintit Antonescu ar fi transmis următoarele: “Cei care aveţi afaceri cu Puterea vă rog să faceţi un pas în lateral sau mai bine în spate!”. Dian Popescu, prezent în sală la CNEx susţine însă contrariul. “Preşedintele Crin Antonescu a zis că avem un război cu PDL-ul şi nu mai trebuie să stăm în spate. Ne-a avertizat că suntem în război şi că începe campania electorală. De afaceri nu a zis. Exprimarea a fost alta”, a completat Dian. Liderul PNL Gorj susţine însă, în acest context, că, oricum, el ca şi alţi liberali gorjeni nu ar avea afaceri cu Puterea ori cu PDL-ul. “Noi nu avem afaceri cu PDL-ul, cu Puterea ori cu companiile de stat conduse de PDL. Eu nu am avut niciodată relaţii contractuale cu complexurile energetice ori cu SNLO-ul. Nu am avut afaceri în minerit şi energie niciodată”, a completat Dian.

Ciupeli şi bonificaţii de la Putere

În aceiaşi şedinţă s-ar fi adus critici şi cu privire la cei care aşteaptă ciupeli de la Putere şi bonificaţii, asta în timp ce partidul se scufundă.

Sunt organizaţii PNL în care nu se face nimic şi este practic lacătul pe uşă. În aceste condiţii, Antonescu a pus piciorul în prag şi a menţionat că nu se mai poate aşa.

Dian Popescu menţionează că nu este cazul organizaţiei de la Gorj să fie nominalizată într-un astfel de caz.

Hellvig punctează

Că să fie şi mai bine înţeleasă problematica, secretarul general al PNL, Eduard Hellvig, care este aşteptat astăzi la Târgu-Jiu ar fi început şi el, potrivit aceluiaşi site de ştiri, să enumere problemele care îi fac pe şefii în teritoriu să lâncezească sperând că prin alianţa cu PSD nu vor mai trebui să muncească.

Secretariatul general al PNL ar fi anunţat, de asemenea, că reţeaua electorală a partidului este extrem de şubredă – doar o singură filială a transmis o bază completă, modernă şi profesionistă cu reţeaua electorală, doar 11 organizaţii judeţene organizează conferinţe de presă săptămânale şi din astea doar câteva abordează şi teme naţionale în aceste întâlniri cu presa. Verdictul a fost destul de dur: numai 15 organizaţii judeţene au luat în serios pregătirile pentru alegerile locale şi generale de anul viitor, alte 10 au mişcat câte ceva dar nesatisfăcător în timp ce restul au lâncezit bazându-se pe negocierile de la centru cu PSD şi PC.

Dian Popescu susţine că PNL Gorj a transmis însă baza de date a partidului la centru şi nu ştie să fi fost probleme la acest capitol. Cum nu ar fi nici la capitolul membrii inexistenţi, sau trecuţi la alte partide, care ar figura în aceiaşi bază de date. Hellvig ar fi transmis că în bazele de date este un haos total de vreme ce în timpul supra-verificărilor de la centru s-a constatat că acestea nu au mai fost de mult actualizate sau chiar conţin oameni care sunt de mult la alte partide. Au fost semnalate chiar cazuri în care oameni trecuţi la UNPR sau PDL figurau şi în bazele de date ale PNL cu plata cotizaţiei la zi.

A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here