La Poienari

540

Prima impresie, ce-am avut-o când am intrat în locaţia deja cunoscută drept “Grădina Paradisului” de la Poienarii Gorjului, a fost că am pătruns dintr-un loc unde se realizează serialul Twin Peaks, cunoscut generaţiei mele şi difuzat la câţiva ani după Revoluţie (ori ce-o fi fost).

În tot timpul ce l-am stat pe acolo am avut senzaţia că de după pomi o să apară tot felul de personaje supranaturale ce o să-şi schimbe forma şi locaţia, finalul conturându-se la fel că într-un episod din serialul de care vă aminteam mai înainte.
O grămadă de maşini au oprit să vadă şi de ce nu să facă poze în locaţia neconvenţională amplasată la marginea unui drum european aproape de limita judeţelor Gorj şi Vâlcea. Cei mai mulţi priveau cu un aer de parcă nu ar mai fi văzut aşa ceva până atunci.
Artişti plastici din cadrul UAP Gorj, ce v-aţi adus contribuţia la această lucrare artistică neconvenţională, vă salut pentru idee şi timpul alocat punerii ei în practică.
De asemenea şi pe cei ce au contribuit financiar şi material la punerea în practică a acestui proiect artistic. AVE.
Din păcate, peste drum de “Pădurea Paradisului” din Poienarii Gorjului găsim un alt loc pe care l-am putea numi fără să exagerăm prea mult “Pădurea Gunoaielor”. Tot felul de resturi menajere, bucăţi de scaune şi mese de plastic să nu mai vorbim de alte resturi care urâţesc peisajul. Poate debutează o campanie de ecologizare ori o nouă variantă a proiectului iniţiat de artiştii plastici gorjeni şi aici. Cine ştie ? Rezultatele s-ar putea să apară ???
Iar eu voi fi primul care îi voi felicita pe iniţiatorii proiectului (să-i spunem faza doi) din acest perimetru gorjean.
Mugurel Petrescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here