La început de toamnă – A căzut prima ninsoare pe Transalpina

311

Temperaturile foarte scăzute din ultimele zile au făcut ca primii fulgi de nea să-şi facă apariţia în munţii din judeţul nostru. La peste 2.000 de metri s-au aşternut câţiva centimetri de zăpadă. Astfel, în plină lună septembrie, a căzut prima zăpadă pe Transalpina.

Prima ninsoare din acest sezon a căzut marţi după-amiaza. Câţiva centimetri de zăpadă s-au aşternut pe Drumul Regelui – cum i se mai spune Transalpinei – la peste 2.000 de metri. Totuşi, se pare că această ninsoare nu este ceva anormal, în anii trecuţi primii fulgi de nea aşternându-se chiar mai devreme. „A nins la peste 2.000 de metri, iar la peste 2.200 metri s-au aşternut câţiva centimetri de zăpadă. Este prima ninsoare din acest sezon, dar nu este ceva anormal; au fost ani când a nins chiar mai devreme”, a confirmat Sabin Cornoiu, directorul Salvamont Gorj. Pentru cei ce plănuiesc o ieşire la munte, peisajul este absolut superb, mai ales dacă crestele sunt albe, tabloul de culori fiind unul de vis.
Zăpada căzută în plină lună septembrie a înfrumuseţat peisajul de pe Transalpina, făcându-l să pară, pentru scurt timp, hibernal. Totuşi, potrivit reprezentanţilor Salvamont Gorj, cel mai probabil, ninsori serioase vor apărea abia spre final de octombrie – noiembrie.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here