Judecător supărat pe tergiversările din dosarul “Buldotanc”

497

Un magistrat al Tribunalului Gorj a fost ieri foc şi pară pe avocaţii lipsă dintr-un dosar extrem de important aflat pe rolul instanţei, judecătorul Gheorghe Constantinescu menţionând că dosarul este unul dintre cele „monitorizate”.

Lipsa avocaţilor pentru doi dintre inculpaţii din dosarul „Buldotanc” a dus la prelungirea procesului, aflat pe rolul instanţelor de patru ani fără să fie pronunţat vreun verdict. În dosar sunt judecaţi foşti şefi de la fostul Complex Energetic Turceni, acuzaţi că împreună cu fostul deputat Mugurel Surupăceanu au prejudiciat unitatea cu circa 800.000 de lei prin achiziţionarea unui utilaj defect. În perioada în care Surupăceanu era parlamentar dosarul a fost judecat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, dar audierile nu au putut fi încheiate pentru că în faţa instanţei nu au putut fi aduşi pentru audieri doi cetăţeni ruşi, patroni ai firmei care a adus buldotancul în România.
Ca urmare, dosarul bate apa-n piuă, iar ieri au mai lipsit şi o parte din avocaţi, aceştia motivând că au alte procese pe rol la Bucureşti, lucru care l-a enervat vizibil pe judecătorul Constantinescu. Acesta a avut o dispută destul de dură cu ceilalţi avocaţi prezenţi în faţa sa, cărora le-a spus că va solicita Baroului Gorj sprijin pentru a oferi asistenţă din oficiu inculpaţilor care la termenul viitor nu vor avea proprii apărători. Magistratul a menţionat că după şase luni dosarul e în aceeaşi fază ca la început şi că nu doreşte amânarea la nesfârşit a soluţionării acestuia, pentru a se asigura că avocaţii vor fi cu toţii la termenul viitor a stabilit şi ca şedinţa următoare să nu se mai ţină peste două săptămâni, marţea, ci peste două săptămâni fără o zi, adică lunea, în speranţa că va fi toată lumea prezentă.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here