Ion Tudor, prezent la ședința anuală a șefilor de Secții de Drumuri Naționale

376

În perioada 17-19 septembrie are loc ședința anuală a șefilor de Secții de Drumuri Naționale (SDN), eveniment organizat de către DRDP Iași, la Slănic Moldova. Evenimentul reunește șefii SDN din toată țara, alături de reprezentanți la vârf ai CNAIR și ai Ministerului Transporturilor. Între participanți se regăsește și Ion Tudor, șeful SDN Târgu-Jiu, acesta prezentând un raport care a fost inclus în raportul DRDP Craiova.

Ședința anuală a șefilor de Secții de Drumuri Naționale (SDN) are o semnificație aparte, fiind primul dintr-o suită de evenimente dedicate Centenarului DRDP Iași, în anul 2019 împlinindu-se un secol de la înființarea, prin decretul Majestății Sale, Regele Ferdinand I, a fostei Direcțiuni IV a Direcțiunii Generale de Poduri și Șosele, la 15 ianuarie 1919.
La această ședință participă și Ion Tudor, șeful SDN Târgu-Jiu, acesta prezentând un raport care a fost inclus în raportul DRDP Craiova. “Am prezentat un raport al activității, modul cum s-a făcut întreținerea drumurilor pentru iarnă, pregătirea pentru iarnă, măsuri pentru reparații, măsuri privind creșterea siguranței pe drumurile publice. Raportul a fost inclus în cel al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova”, a confirmat Ion Tudor, șeful Secției Drumuri Naționale Târgu-Jiu.

Iașul, gazda celui de-al XV-lea Congres Național de Drumuri și Poduri
Cel de-al XV-lea Congres Național de Drumuri și Poduri din România se va desfășura la Iași, în perioada 19 – 22 septembrie 2018. Evenimentul, organizat de Asociația Profesională de Drumuri și Poduri (APDP) din România, va reuni sute de invitați din toată țara și se va desfășura sub egida „Un pas pentru drumuri sustenabile”.
Congresul se va organiza pe secțiuni pentru prezentarea lucrărilor și va pune la dispoziția participanților interesați spații destinate pentru expunerea de materiale, echipamente și utilaje utilizate în domeniul rutier. Potrivit organizatorilor, printre temele strategice ce vor fi dezbătute în cadrul celor patru zile de congres se numără „Infrastructura rutieră sustenabilă”, „Întreținerea și exploatarea infrastructurii rutiere”, „Mobilitate, trafic și siguranță rutieră” sau „Mediu și schimbări climatice”. Lucrările și expozițiile tematice vor avea loc în cadrul complexului Palas Mall din Iași, iar oaspeții vor beneficia și de un program de vizite culturale și tematice în municipiul Iași și în împrejurimi. Limbile oficiale ale congresului sunt română, engleză și franceză.
Iașul este singurul oraș din țară care găzduiește pentru a treia oară Congresul Național de Drumuri și Poduri (1974, 1998 și 2018), eveniment organizat o dată la patru ani, începând din 1959.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here