Interpelare depusă de preşedintele PNL Gorj la Ministerul Educaţiei

311

Deputatul liberal Dan Vîlceanu, preşedinte al Partidului Naţional Liberal Gorj, a depus, la începutul acestei săptămâni o interpelare prin care solicită ministrului Educaţiei, Valentin Popa, să ia măsurile care se impun în privinţa modului inacceptabil prin care inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Ion Işfan, tratează angajaţii din sistem. În urmă cu câteva zile, Ișfan a cerut note explicative şi a pus presiuni pe două angajate care au făcut public faptul că, după ce au muncit o lună de zile, nu vor primi niciun leu salariu, dimpotrivă sunt nevoite să aducă bani de acasă pentru a-şi achita contribuţiile către stat.
Dan Vîlceanu, consideră inadmisibil ca şefi de instituţii să recurgă la presiuni asupra subordonaţilor şi să interzică unor oameni dreptul la liberă exprimare, un drept garantat de Constituţia acestei ţări. „Este inadmisibil ca în anul 2018, şefi de instituţii de învăţământ din România să recurgă la forme de tip securistic pentru a intimida salariaţii. Vă semnalez, domnule ministru, cel puţin două cazuri, în care îngrijitoare de la o şcoală din comuna Roşia de Amaradia, judeţul Gorj, care au vorbit public despre faptul că la finalul lunii nu încasau bani, ci aduceau bani de acasă, au fost chemate de directorii de şcoli, la ordinul şefului Inspectoratului Şcolar Gorj, Ion Ișfan, şi li s-au cerut explicaţii pentru declaraţiile publice. Vă reamintesc domnule ministru, că atunci când ai un contract cu o instituţie de stat, nu semnezi renunţarea la drepturile prevăzute în Constituţia României, precum libertatea de exprimare. Este condamnabil că cineva îşi permite, doar pentru că este şef şi are susţinere de la partid, să-şi supună angajaţii unor astfel de presiuni”, se menţionează în interpelarea depusă.
Totodată, deputatul de Gorj solicită ministrului Educaţiei să verifice şi să ia măsurile necesare în acest caz, mai ales că nu este pentru prima dată când sunt semnalate situaţii în care inspectorul şcolar general al IŞJ Gorj emite decizii abuzive.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here