Inexistenţa Statului de drept

326

Faptul că primul ministru, Victor Ponta, l-a atacat pe arendaşul din Dealul Cotrocenilor pentru sabotarea aderării României la spaţiul Schengen a rămas aproape fără efect. Ca o dovadă că hapul coabitării continuă, premierul a fost chemat la Cotroceni de locatarul ilegal, şi nu invitat. Cum ar fi fost normal.

Practic, oricâte nemulţumiri ar avea populaţia pentru Guvernul Ponta, nu USL deţine frâiele Puterii. Guvernanţii administrează, cât de cât, o ţară lăsată vlăguită şi cu visteria goală de cei 8-9 ani ei Regimului Băsescu.
Un Regim Băsescu ce se bucură de sprijinul serviciilor de informaţii – care, oricum, nu acţionează în interesul naţiunii ci în interesul propriu al unei anumite persoane – şi al mai multor instituţii ce au, pe mai departe, conduceri neschimbate. Mă refer la DNA (aflată tot sub ocârmuirea veşnicului băsist Daniel Morar, interimar şi la Parchetul General!), ANI, CSM şi Curtea Constituţională a României (CCR). Pentru injustiţia din vremea regimului Băsescu, România a plătit şi încă mai plăteşte milioane de euro daune către cetăţenii nedreptăţiţi în judecătoriile din România. Deciziile CEDO – Curtea Europeană a Drepturilor Omului – ne sunt cel mai adesea defavorabile. Judecătorul Corneliu Bârsan a fost profesor universitar şi decan al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti şi avea mai multe recunoaşteri internaţionale înainte de a deţine funcţia de judecător la CEDO. Una ce-i asigură o demnitate diplomatică internaţională şi imunitate europeană. De vreun an şi jumătate, domnia sa s-a recuzat din completele ce judecă dosare ale românilor. Cu ce-a deranjat el? Ca şi în cazul soţiei sale, Gabriela Bârsan, judecător, în fapt magistrat, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, urmărită penal şi ilegal de DNA, nu sunt atacate atât persoanele cât râvnite posturile pe care le ocupă. Abuzurile sunt păstorite şi puse la cale de Direcţia procurori a DNA-ului condus încă de Daniel Morar. În cazul soţilor Bârsan s-a ticluit un mandat ilegal de ascultare „pe motiv de siguranţă naţională”. Care este şi singura motivaţie pentru a nu fi nevoie de prelungirea mandatului de ascultare! Într-un interviu pe această temă, profesorul universitar dr. Corneliu Bârsan s-a ferit să facă acuzaţii directe în privinţa inexistenţei statului de drept în România. Totuşi, Corneliu Bârsan a declarat: „Am fost ascultat ilegal, Daniel Morar minte!” Cam în aceeaşi situaţie se află şi judecătorul Adrian Neacşu, de la CSM, ale cărui opinii sunt mult mai ferme. Domnia sa neagă existenţa statului de drept în România. Se simte filat, ascultat ilegal, urmărit penal şi cu confiscarea calculatorului de lucru de la CSM. Pentru a cărui confiscare şi verificare se impunea aprobarea Secţiei judecători din cadrul CSM. Dacă mai adăugăm şi o declaraţie a deputatului Ion Stan(vinovat că a făcut şi prezentat în Parlamentul României singurul raport critic la adresa SRI!) prin care acesta afirmă: „Într-un an, sub Regimul Băsescu se filează şi se ascultă cât în zece sub Ceauşescu”, cred că e limpede. Repetăm, în toate cele trei cazuri ale judecătorilor ascultaţi şi filaţi ilegal, ca fiind incomozi, li se vânează posturile. Unele dorite de slugi băsiste capabile să respecte „Statul de drepţi!”
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here