Începe concursul ”Mesajul meu antidrog”

645

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Gorj a lansat cea de-a XIV-a ediţie a concursului „Mesajul meu antidrog”, având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri!”. Concursul este organizat la nivel naţional, de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog teritoriale, și se adresează elevilor de gimnaziu și liceu.

Mesajul meu antidrog” este unul dintre proiectele de succes de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA. ”A devenit o tradiție a Agenției Naționale Antidrog ca în fiecare an, în această perioadă, să fie lansat concursul național ”Mesajul meu antidrog”. Este unul din proiectele de succes ale Agenției, derulat încă de la înființarea acesteia. Putem să spunem că a devenit chiar un brand al Agenției. Se derulează în intervalul februarie – mai, în cadrul unităților de învățământ preuniversitar de gimnaziu și liceu din toate județele țării și din București. Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini și practici la nivelul întregii populații aflate într-o formă de învățământ, prin intermediul programelor școlare și de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viață sănătos, fără tutun, alcool și droguri, proiectul reprezintă un concurs național în cadrul căruia elevii își exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile și atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri”, a declarat Laurențiu Șoșoi, coordonatorul CPECA Gorj. Ca și în anii trecuți, competiția se va desfășura pe mai multe secțiuni. Acestea sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen și fotografie), film scurtmetraj, spot și sport (la nivel județean). Criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerințe (tematică și dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului și a subiectului ales, acuratețea stilului și claritatea limbajului. Concursul este organizat în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, prin inspectoratele școlare județene și al municipiului București, Ministerul Tineretului și Sportului, prin direcțiile județene de tineret și sport, organizații neguvernamentale și autorități locale. La ediţia anterioară a concursului au participat 44 de judeţe şi sectoare ale municipiului Bucureşti, au fost 276 de lucrări evaluate la etapa naţională, 2.520 de elevi finalişti la etapa naţională, 28 de lucrări câştigătoare, 28 de elevi premiaţi naţional, s-au acordat 40 de diplome şi au fost achiziţionate 28 de tablete pentru premierea câştigătorilor.
În Gorj, la etapa județeană a competiției au fost înscrise 53 de lucrări. ”Unitățile de învățământ din județul Gorj se bucură de o largă participare, atât din partea elevilor, cât și din partea cadrelor didactice, și aici ne raportăm în mod deosebit la profesorii diriginți și nu numai. În anii trecuți am obținut și premii la faza națională; sperăm ca și anul acesta, prin participarea pe care o vom avea, să avem și lucrări care vor fi premiate la nivel național”, a precizat inspectorul școlar Grigore Alexandrescu. Elevii care doresc să participe la concurs se vor putea înscrie începând cu data de 20 februarie.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here