Grup infracţional din Gorj şi Dolj, destructurat în urma unor percheziţii

339

masina politiePoliţiştii din cadrul B.C.C.O. Craiova, Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj – sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj, cu sprijinul I.P.J. Gorj şi S.I.P.I. Gorj şi S.I.P.I. Dolj, au acţionat pentru reţinerea membrilor unei grupări infracţionale suspectată de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori care acţiona pe relaţia România – Italia.

Astfel, la ieşirea din ţară, a fost organizată o acţiune flagrantă în zona de frontieră Cenad din judeţul Timiş, ocazie cu care a fost oprit în trafic un microbuz de transport persoane, înmatriculat în judeţul Dolj, condus de B.P., de 40 de ani, care intenţiona să treacă ilegal frontiera de stat o minoră. Concomitent, pe raza municipiului Târgu-Jiu, s-au efectuat trei percheziţii domiciliare, ocazie cu care a fost identificat numitul B.I.R, de 43 de ani, care coordona activitatea infracţională de recrutare a tinerelor pe raza judeţului Gorj.

“Persoanele identificate au fost conduse la Sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Gorj pentru cercetări. S-a stabilit că suspecţii, în perioada 2008 – 2010, au racolat mai multe tinere şi minore pe care le-au traficat în Italia unde acestea au fost exploatate sexual.

Împotriva celor doi învinuiţi, procurorul de caz a emis ordonanţe de reţinere pentru o perioadă de 24 ore, ulterior au fost prezentaţi Tribunalului Gorj cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a emis mandate de arestare preventivă împotriva celor doi pe o perioadă de 29 zile, pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, fapte prevăzute de art. 12 şi 13 din Legea 678/2001”, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

De asemenea, în cursul zilei de luni, a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere, B.I., în vârstă de 72 de ani, suspectat de comiterea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de trafic de persoane. Acesta este suspectat că i-a ajutat pe ceilalţi doi suspecţi să beneficieze de sume mari de bani şi bunuri materiale, provenite din exploatarea sexuală a victimelor. Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Gorj continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a suspecţilor.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here