Greblă critică acordarea primelor de lux de la CE Turceni

105

toni grebla facuta de mineSenatorul PSD, Toni Mihail Greblă, este unul dintre parlamentarii de Gorj care au criticat acid, la sfârşitul săptămânii trecute, acordarea primelor pentru sindicalişti dar şi pentru unii salariaţi şi directori ai Complexului Energetic (CE) Turceni, fapt sesizat recent de cotidianul “Gorjeanul”.

Greblă a menţionat astfel următoarele: “eu mi-am manifestat supărarea că într-o perioadă în care cele trei societăţi se reorganizează cineva îşi permite să plătească prime în valoare totală de miliarde de lei, unor persoane care nu au niciun merit sub aspect profesional. Îi îndemn, de altfel, pe toţi să uzeze de toate căile pentru a împiedica risipa pentru a salva locurile de muncă”.

Declaraţiile recente anti-prime făcute de senatorul Greblă nu i-au convenit directorului economic al CE Turceni, Ionel Manţog, care a dat din umeri şi a menţionat, la un post de radio din municipiu, că el nu ştia de prime deoarece a fost în concediu. Manţog care a menţionat doar că primele pentru sindicalişti s-au dat cu siguranţă pentru negocierea contractului colectiv de muncă, ca şi cum o primă de 50 de milioane de lei vechi ar fi fost normală chiar şi pentru negocierile după care se ascund liderii de sindicat portocalii, a transmis că prime s-au dat, chiar mai mari, şi la CE Rovinari şi la SNLO.

În replică Greblă a menţionat că nu polemizează, atrăgând atenţia că astfel de practici sunt incorecte într-o perioadă în care se anunţă disponibilizări masive de personal din minerit şi energie.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here