Gorjenii, rugaţi să sprijine realizarea unei săli de kinetoterapie

360

Asociaţia “Inimi de gorjeni”, în parteneriat cu Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu şi Consiliul Judeţean Gorj a iniţiat proiectul „Kinetoterapie pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Gorj”. Din păcate, proiectul nu a fost suficient de votat pentru a obţine finanţarea, însă iniţiatorii săi fac demersuri pentru a obţine fonduri şi a realiza acest proiect.

Prin proiectul “Kinetoterapie pentru copiii cu dizabilităţi din judeţul Gorj”, Asociaţia “Inimi de gorjeni” îşi propusese renovarea şi dotarea unui cabinet de kinetoterapie, editarea şi tipărirea unei reviste de specialitate dedicată copiilor cu dizabilităţi, realizarea unei pagini web pentru copiii cu dizabilităţi, derularea de campanii de informare sub formă de seminarii, mese rotunde şi aşa mai departe. Din păcate, proiectul nu a obţinut suficient de multe voturi pentru a fi finanţat. „Am obţinut doar şapte sute de voturi. Nu ne dăm bătuţi, însă, ci facem un apel la toţi gorjenii cu suflet şi dare de mână să ne sprijine astfel încât să reuşim să realizăm această sală de kinetoterapie, care este absolut necesară”, a declarat Sorin Torop, iniţiatorul proiectului.

Peste o mie de copii cu dizabilităţi
În prezent, în judeţul Gorj există peste 1.157 de copii cu dizabilităţi, conform Strategiei judeţene de dezvoltare a serviciilor sociale a judeţului Gorj pe perioada 2014-2020, pentru care DGASPC Gorj asigură gratuit recuperare prin kinetoterapie prin intermediul unui singur centru de recuperare din cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Handicap Târgu-Jiu. Pentru a beneficia de serviciile de kinetoterapie asigurate în acest centru, un copil cu dizabiliăţi are de aşteptat chiar şi trei luni de zile pentru a beneficia de recuperare prin kinetoterapie, din cauza locurilor limitate din acest centru. Tot în cadrul Strategiei, DGASPC Gorj recunoaşte minusurile cu care se confruntă copiii cu dizabilităţi: “- Insuficienţa serviciilor sociale comunitare, precum şi creşterea numărului de copii cu dizabilităţi care au nevoie de servicii sociale de recuperare/reabilitare”.
Totuşi, pentru a veni în sprijinul copiilor cu dizabiliăţi care au nevoie de kinetoterapie, DGASPC Gorj a înfiinţat, în luna martie 2014, în cadrul Centrului de recuperare de zi pentru copilul cu dizabilităţi al Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Nevoi Speciale Târgu-Jiu serviciul de recuperare prin kinetoterapie. Însă acest serviciu nu este operaţional din cauza lipsei aparaturii medicale necesare desfăşurării activităţilor de kinetoterapie şi a unui specialist angajat. “În luna aprilie 2014 CSCCNS Târgu-Jiu a încheiat un contract de voluntariat cu un kinetoterapeut, care în prezent lucrează cu 3 copii din cauza lipsei aparaturii de specialitate”, explică Sorin Torop.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here