Gorjenii nu mai sunt interesaţi de vaccinul antigripal

246

În ultima săptămână, nicio persoană din judeţul nostru nu a mai cerut să fie imunizată împotriva gripei sezoniere. La ora actuală, pe raza judeţului Gorj mai sunt în jur de treizeci de doze de vaccin antigripal, în total, în cadrul campaniei de imunizare pentru sezonul rece 2014-2015 fiind vaccinate câteva mii de persoane.

În ultimele săptămâni, doar vârstnicii au mai solicitat să fie vaccinaţi împotriva gripei. Totuşi, se pare că şi aceştia au renunţat la ideea imunizării, statisticile Direcţiei de Sănătate Publică Gorj arătând că, în ultima săptămână, nimeni nu a mai fost vaccinat. La ora actuală, la nivelul judeţului Gorj mai sunt disponibile în jur de treizeci de doze de vaccin antigripal.

Mii de persoane imunizate
Campania de vaccinare antigripală pentru sezonul rece 2014-2015 a debutat cu dreptul în Gorj. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP), iniţial au fost aduse 1.420 doze, ulterior ajungând la DSP alte 4.130 vaccinuri.
Categoriile de persoane precum: copiii, vârstnicii de peste 65 de ani, femeile gravide, bolnavii ce suferă de afecţiuni cronice şi personalul sanitar trebuie imunizate cu prioritate. Astfel că, autorităţile recomandă medicilor de familie ca până la primirea vaccinului antigripal să întocmească liste pentru aceste categorii de persoane. Campania de imunizare împotriva gripei se desfăşoară, ca de fiecare dată, prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţile sanitare cu paturi.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here