Faza naţională a Olimpiadei de Lingvistică, amânată

234

Faza naţională a Olimpiadei de Lingvistică, ce ar fi trebuit să se desfăşoare în intervalul 31 ianuarie – 2 februarie, a fost amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, urmând a fi reprogramată.

Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a decis amânarea desfăşurării fazei naţionale a Olimpiadei de Lingvistică, programată pentru intervalul 31 ianuarie – 2 februarie 2014, conform Calendarului olimpiadelor naţionale şcolare stabilit pentru anul şcolar 2013-2014.
Desfăşurarea etapei naţionale a Olimpiadei de Lingvistică va fi reprogramată şi va fi anunţată din timp, printr-o adresă oficială trimisă către toate inspectoratele şcolare din ţară. Competiţia pune în valoare abilităţile lingvistice în relaţie cu modelul matematic al comunicării şi se bazează pe nivelul de cultură generală a participanţilor, fără a presupune cunoştinţe speciale, ci doar o bază teoretică minimală.
Subiectele pentru Olimpiada Naţională de Lingvistică sunt concepute de către comisia formată din cadre didactice ale Departamentului de Lingvistică al Facultăţii de Litere şi ale Facultăţii de Matematică de la Universitatea din Bucureşti. Proba de concurs este scrisă, individuală şi se desfăşoară pe parcursul a trei ore.
Evaluarea lucrărilor la etapa naţională se face exclusiv de către cadrele didactice universitare care au alcătuit subiectele, iar baremul de corectare nu va fi afişat în mod tradiţional; după corectarea lucrărilor, înainte de anunţarea rezultatelor, autorii subiectelor se vor întâlni cu participanţii şi vor prezenta modul de rezolvare şi de acordare a punctajului. La această etapă a Olimpiadei de Lingvistică vor participa şi trei elevi din Gorj: Amza Andreea, Ştiucă Roxana şi Stoichiţoiu Radu Dumitru.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here