(Extra)vacanţele parlamentare

230

bunila 002Pentru că în Parlamentul României sunt foarte puţine femei parlamentare, în condiţiile în care ele reprezintă majoritatea populaţiei din România, putem considera că democraţia românească nu are încă suficientă sare şi piper.

Parlamentarii au cele mai încântătoare vacanţe: de iarnă, de vară şi de Sărbători, dar mai există destui parlamentari care au vacanţe pe tot timpul mandatului şi, cu toate acestea, statul nostru sărac face cheltuieli mari ca să-i întreţină. Iarna şi vara nu se mai aleg din calculul cheltuielilor pentru că omul care a spus că „iarna nu-i ca vara”, nu se mai află la Parlament, ci la Cotroceni. Există însă parlamentari care, fac ei ce fac, şi în scurtul răgaz de patru ani se fac respectaţi de popor, de partid şi îşi continuă activitatea vreme îndelungată. Chiar dacă au existat alegeri pe liste, ei s-au bucurat de încredere şi stimă şi, bineînţeles de criticile celor cu care s-au aflat în opoziţie în peisajul politic sau chiar în propriul partid. Între oamenii care au bisat un mandat politic, cel mai bine plasat de la Gorj este Victor Ponta, dintre senatori doar Ilie Petrescu reuşind un bis despre care se spune că nu a reprezentat forţa omului, ci a partidului. Actualii senatori de Gorj, Toni Mihail Greblă şi Ion Ruşeţ, se străduiesc să convingă în tot Gorjul că sunt politicieni puternici, deşi Gorjul a ajuns în mod nefericit un judeţ sărac şi exploatat de alţi politicieni ale căror afaceri şi interese nu pot fi atacate nici măcar colegial.

Ion Ruşeţ şi-a sărbătorit zilele acestea ziua de naştere într-un mod discret, probabil cu familia şi apropiaţii. Numeroşi politicieni gorjeni l-au felicitat cu prilejul împlinirii a 45 de ani de viaţă, ceea ce spune foarte mult despre perspectivele pe care le-ar avea Ruşeţ pe cele două planuri ale activităţii sale, cea politică şi cea sindicală. Ion Ruşeţ are capitalul său de simpatie, despre care se comentează în cotidian şi, după toate aparenţele, el ar putea deveni vectorul de relansare a activităţii Partidului Democrat Liberal în Gorj, dacă i se va oferi şansa să poată conduce o grupare din care fac parte şi alţi politicieni respectaţi, cum ar fi: Marcel Romanescu, Liviu Andrei, Vasile Picioruşi şi alţii. Dacă acest lucru se va întâmpla, viaţa politică din Gorj se va echilibra, în accepţiunea că pentru echipa lui Cârciumaru, consolidată de alegerea lui Victor Ponta ca preşedinte naţional al social-democraţilor, trebuie creată şi o alternativă de dreapta la fel de puternică.

Totul se rezumă la ce hotărâri vor lua politicienii pentru viitorii doi ani de politică de criză. Deocamdată politicienii Gorjului nu mai au vacanţe extravagante, semn că principala lor preocupare a rămas traseul politic, un fel de cercetare de (extra)vacanţă.

Constantin Bunilă

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here