Ex-miniştrii PD-L, huiduiţi la Târgu-Jiu

111

bscap0574Aproape 20 de pensionari gorjeni i-au huiduit pe democrat-liberalii, Adriean Videanu şi Vasile Blaga, la Târgu-Jiu, unde veniseră pentru a stabili data alegerilor interne în cadrul organizaţiei PD-L Gorj.

Oamenii s-au strâns în faţa sediului PD-L Gorj, acolo unde ştiau că o să apară foştii miniştri Adriean Videanu şi Vasile Blaga, şi au încercat să obţină explicaţii de la cei doi în privinţa impozitării pensiilor şi reducerea indemnizaţiilor pentru mămici. „De ce trebuie să mai plătim asigurări de sănătate pentru pensiile care depăşesc 740 de lei? De ce ne băgaţi mâna în buzunar, domnilor miniştrii, Aveţi copii acasă? Ştiţi cât costă să creşti un copil? V-am votat să ne luaţi banii? Ne exterminaţi, uşor, ne luaţi totul! O mamă să stea acasă un an şi cu ce bani să-şi crească copiii? Aţi făcut un calcul să vedeţi cât costă pampersii şi laptele?”, asta l-au întrebat pensionarii pe Adriean Videanu.

Voi trăiţi civilizat, vă şcolarizaţi copiii în străinătate!

Fostul ministru al Economiei a încercat să le explice că impozitele trebuie plătite pentru a scoate ţara din criză şi că aşa se întâmplă într-o ţară civilizată, moment în care şi-a atras riposta oamenilor. „Dumneavoastră trăiţi civilizat, dumneavoastră v-aţi şcolit copiii în străinătate. Noi nu putem face lucrul ăsta”, au comentat pensionarii. Când a văzut că lucrurile se îngroaşă, fiind huiduit de gorjeni, Adriean Videanu a abandonat discuţia şi s-a îndreptat către sediul PD-L Gorj. Acolo îl aştepta şi Vasile Blaga, cel care reuşise să treacă neobservat de mulţime.

Cei doi foşti miniştrii au venit la Gorj pentru a stabili data alegerilor în organizaţia PD-L din judeţ. Ei au venit cu o seară înainte la Târgu-Jiu şi s-au întâlnit, într-o pensiune de la marginea oraşului, şi cu Ionel Manţog, fostul preşedinte al PD-L Gorj. Se spune că Blaga şi Videanu încearcă prin organizaţii să-şi refacă grupul de susţinători, astfel încât tripleta BVB, Blaga-Videanu-Berceanu, să câştige din nou teren.

De organizaţia de la Gorj se ocupă Vasile Blaga, prezenţa lui Videanu în Târgu-Jiu este datorată interesului pe care acesta îl are în privinţa entităţilor energetice din judeţ, Complexurile Energetice din Turceni şi Rovinari şi SNLO.

Gabriela Mladin

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here